A fiatal, kanadai teniszező még a monacói verseny előtt jelentette be, hogy Toni Nadal lesz az edzője. A hír sokakat meglepett, de a torna előtti sajtónyilatkozatok alapján pozitív volt a fogadtatás a mezőny részéről.

A legpikánsabb természetesen Rafael Nadal helyzete, hiszen gyerekkora óta a nagybátyja edzette, így furcsa lehet majd Tonit más versenyző mellett látni a Touron:
"Örülök neki, sőt annak külön, hogy a teniszakadémiánk ilyen sikert ért el, és egy topjátékossal tudunk ilyen magas szinten együttműködni. Toni nagyon tapasztalt, kívül-belül ismeri a sportot. Biztos vagyok benne, hogy Felix számára nagy segítség lesz a jövőben. Nagy feladat lesz Toni számára, hogy az akadémiát is irányítsa és járjon versenyekre is. Nagyon hálás vagyok azért, amit eddig tett értem és remélem, hogy továbbra is sikeres lesz. Jó érzés lesz számomra is, hogy többet fogom látni."
Tenisz
Újra Bondár Anna a legjobb a nőknél, Fucsovics Marci a top 100-ban zárja az évet a férfiaknál
3 ÓRÁJA
Novak Djokovic is megszólalt, számára nem volt meglepő az idősebb Nadal visszatérése:
"Korábban is hallottam, hogy Felix Auger-Aliassime a Nadal akadémián készült, Toni Nadal pedig mentorálja. Gondolom már vágyott egy új kihívásra, és mivel Felix az egyik legjobb fiatal teniszező, ezért egyáltalán nem lepett meg, hogy hivatalosan is az edzője lett. Felix remek srác, aki folyamatosan nagyon keményen dolgozik, ami biztos imponált Toninak. A tapasztalata, amit Rafával szerzett csak az előnyére válhat Felixnek is, csak a legjobbakat kívánom nekik."
Stefanos Tsitsipas nem számított a hírre, de ő is osztotta társai véleményét:
"Személy szerint én nagyon meglepődtem, amikor hallottam, de nagyon menő, hogy ha olyan edződ lehet, aki korábban Rafa Nadallal ennyi sikert ért el. Nagy előnye lehet ez Felixnek, de a pályán akkor is neki kell bizonyítania. Toni segíthet sokmindenben, de a végén csak Felix az, akinek teljesítenie kell."
Felix Auger-Aliassime a monte-carlói torna előtt igyekezett kicsit csökkenteni az óriási elvárásokon:
"Természetesen számomra megtiszteltetés, hogy egy ilyen sikeres edzővel dolgozhatok. Decemberben együtt dolgoztunk Mallorcán, és már rögtön az első naptól kezdve nagyon jól ment a közös munka. Már akkor látszott, hogy szorosabban is együtt tudunk működni, és most végre hivatalosan is az edzőmként kísért el egy versenyre. Az edzők között nem sokan tudnak olyan sikereket felmutatni, mint Toni. Az is nagyon fontos, hogy az alapértékek és a személyiségünk is passzoljon, szerencsére ezzel sincs semmi gondunk. Nagyon tisztelem emberként is, és a legfontosabb számomra, hogy az edzői stábom többi tagjával is nagyon jól kijön."
"Toni sokkal inkább tanácsokkal lát el és egyfajta mentorként segít nekem. Továbbra is Frederic Fontang az elsőszámú edzőm, de nagyon jól kommunikálnak Tonival akkor is, ha neki otthon kell maradnia Mallorcán. Meglátjuk, hogy mennyit tudok javítani a teljesítményemen, de az abszurd elvárás lenne, hogy hirtelen salakon Rafává változzam. Persze tök jó lenne, de azt sem garantálja semmi, hogy végül sikeres lesz az együttműködésünk.
Felix Auger-Aliassime óvatossága végül bejött, hiszen az eső miatt kétnaposra nyúlt meccsen kikapott, és ezzel rögtön ki is esett Cristian Garin ellen. Persze bolondság lenne egy mérkőzés után temetni a párost, és Felix meccs utáni nyilatkozatában is magára koncentrált:
"Sok lehetőségem volt, hogy megnyerjem az első szettet, de mindet elszúrtam. Ezzel a második szett már sokkal nehezebbé is vált. Az a célom, hogy tovább javuljak. A top 20 körül vagyok, nagyjából egy éve a COVID miatt. Jó szinten vagyok, de hullámzóan játszom. Egyszer jónak érzem amit csinálok, egyszer meg rossznak. Fontos, hogy jó eredményeket érjek el, év végére szeretnék a legjobb tízbe kerülni."
részben: atptour.com
Davis Cup
Auger-Aliassime biztosította be Kanada első Davis-kupa-győzelmét
19 ÓRÁJA
Davis Cup
Felix Auger-Aliassime újabb döntőt vívhat: Kanada lesz Ausztrália ellenfele a Davis-kupában
TEGNAP - 20:52