AFP

Toni Nadal: "Rafának tőlem kellett volna megtudnia..."

Toni Nadal: "Rafának tőlem kellett volna megtudnia..."
By Eurosport

The 17/02/2017 at 14:37Updated The 17/02/2017 at 15:13

Toni bácsi mindenkivel előbb beszélte meg a döntését, mint magával az érintettel.

Toni Nadal szombati bejelentését követően, Sebastián, Rafael és Toni – apa, fiú és nagybácsi – leültek egymással, hogy megbeszéljék és tisztázzák, mi is hangzott el abban a bizonyos interjúban. Toni bácsi ugye bejelentette, hogy a szezon végétől nem edzi már tovább unokaöccsét, és nem utazik vele tornáról tornára. Mindezek után, ahogy az profi sportembereknél szokás, unokaöcs és nagybácsi fogták magukat és elmentek edzeni.

Az élet ugyanis nem áll meg, és nagyon fontos tornák következnek: Acapulco, Indian Wells és Miami. A cél pedig nem kisebb, mint, hogy Rafa napról-napra jobb legyen.

Rafa y Toni Nadal

Rafa y Toni NadalAFP

Amikor elutaztunk Ausztráliába, én már meghoztam a döntést” – meséli Toni. “Nem mondtam semmit Rafának, és ezt sajnálom, mert tőlem kellett volna megtudnia. Aztán Melbourne-ben beszéltem Sebastiánnal, és azt gondoltam, hogy ő bizonyára elmondta ezt Rafának. Ezután Carlos Moyát és a csapat többi tagját is beavattam a döntésembe. Mindenkitől elköszöntem a sofőrtől a tornaigazgatóig, mert tudtam, hogy akkor voltam ott utoljára.”

Évekig gondolkoztam, hogy ez a döntés mibe kerülne nekem. A feleségem volt az első, aki megtudta. Lehetőségem van arra, hogy ott legyek az akadémián, és ez komoly motivációt jelent a számomra. Rafa jó kezekben van, Carlos utazni fog vele tornáról tornára.”