SID

Tommy Haas: Az utolsó győztes meccsemet Federer ellen vívtam

Tommy Haas: Az utolsó győztes meccsemet Federer ellen vívtam
By Eurosport

The 13/02/2018 at 14:48Updated The 13/02/2018 at 15:44

A világranglista korábbi második helyezettje szép csendesen bejelentette visszavonulását.

Tommy Haas befejezte. Nem volt nagy bejelentés, nem volt csinnadratta, egyszerűen csak elmondta egy, a Desert Sun-nak adott interjúban, hogy nem szándékozik tovább folytatni profi pályafutását.

Több mint 20 évvel ezelőtt lett profi játékos, és több mint hat hónapja játszott utoljára profi mérkőzést Kitzbühelben, Ausztriában. Már nem végez rehabilitációs edzéseket, és nem izzasztja magát az edzőpályán sem. Újabban inkább síel, vagy sofőri feladatokat lát el gyermekei számára.

“Valami ilyesmiről szól az új életem, amikor otthon vagyok Los Angelesben. De nem bánom, jó móka.”

A korábbi világranglista-második úgy véli, már lejátszotta utolsó meccsét a Tour-on. Nincs kedve már hónapokon keresztül utazgatni, és járni a versenyeket egymás után. A jövő hónapban amúgy is komoly feladatai lesznek, hisz ő a versenyigazgatója a március 5-én rajtoló Indian Wells-i tenisztornának.

Tommy Haas

Tommy HaasGetty Images

A tulajdonos, Larry Ellison 2016 júniusában kérte fel erre a feladatra. Abban az időben, amikor épp a sokadik sérüléséből próbált felépülni, és egy utolsó nagy visszatérésre készült. Az év hátralévő részében párhuzamosan zajlott a rehabilitáció, valamint a felkészülés az igazgatói teendők ellátására.

Végül a 2017-es Ausztrál Openen tért vissza. De elindult Delray Beach-en és Miamiban is, ám első győzelmét csak Houstonban sikerült megszereznie. Indian Wells-ben bokros teendői miatt nem indulhatott el, ám amikor Nick Kyrgios visszalépett a Roger Federer elleni negyeddöntőtől, Haas, hogy valamelyest kárpótolja a közönséget, játszott egy bemutatószettet Vasek Pospisil ellen. Meg is nyerte azt 6:4 arányban.

Jött a tavasz és a nyár, és Haas nyert meccseket Monte-Carlóban, Münchenben és Rómában is. Majd jött a júniusi stuttgarti torna, ahol megverte Federert is. Mint kiderült, ez volt pályafutása utolsó győzelme. Mindezt Németországban, egy csomó barát és családtag előtt, nem messze szülővárosától, Hamburgtól.

Haas gegen Federer

Haas gegen FedererImago