Daniil Medvedev kimerülten és elcsigázottan hajolt előre, miközben adogatnia kellett volna. A labdamenetek között pedig az ütőjére támaszkodva próbált meg pihenni. Úgy, mint aki az utolsókat rúgja.

Az orosz tényleg iszonyatosan kivolt. A legmeglepőbb helyekről igyekezett valahogy friss levegőhöz jutni. Közben azért csak legyűrte valahogy Fabio Fogninit 6:2, 3:6, 6:2-re, amivel bejutott az olimpiai tenisztorna negyeddöntőjébe.
Medvedev összesen háromszor kért ápolást a mérkőzés folyamán, amit az olasz néha eléggé nehezen viselt.
Tenisz
Fiatal teniszezők dilemmája 18 évesen: Hova tovább? Egyetem, profi karrier, vagy is-is?
20 ÓRÁJA
Az orosz olyan szinten szenvedett a hőségtől és a páratartalomtól, hogy a mérkőzés egy pontján a székbíró Carlos Ramos megkérdezte tőle, hogy tudja-e folytatni a játékot.
„Be tudom fejezni a meccset, de lehet, hogy meghalok” – válaszolta Medvedev. „Ha meghalok, vállalod érte a felelősséget?”
Később Medvedev azt monda, néha úgy érezte, elsötétül előtte a világ.
Fogalmam sem volt, mit csinálhatnék másképp, hogy jobban érezzem magam. Kis híján összeestem ott, a pályán.
Végül azonban valahogy túljutott a holtpontjain, és megnyerte a meccset. A spanyol Paula Badosa már nem volt ilyen szerencsés, őt kerekesszékben kellett levinni a pályáról, miután feladta a negyeddöntőjét Marketa Vondrousova ellen.

Badosát kerekesszékben kellett levinni a pályáról

Fotó: Getty Images

A hőmérséklet szerdán elérte a 31 fokot Tokióban, de a 70 százalék fölötti páratartalom miatt a hőérzet igazából 37 fok környékén lehetett.
A játékosok Medvedevvel és Novak Djokoviccsal az élen korábban azt javasolták a szervezőknek, hogy tolják el a mérkőzéseket az esti órákra, a kérésük azonban nem talált meghallgatásra. Igaz, az orosz győzelmét követően jelezték, megfontolják, hogy csütörtöktől később kezdjék a találkozókat.
Medvedev először az első játszmában, 5:2-es vezetésénél kért ápolást, masszíroztatta a mellkasát. Ezt követően hozta az adogatását, amivel övé lett az első szett.
A következő orvosi szünetet a második játszmában kérte, 4:3-as Fognini előnynél.
Úgy éreztem, hogy elzáródott a rekeszizmom. Nem tudtam rendesen lélegezni. Ez volt a legpárásabb nap, amit valaha átéltem, és szerintem a legmelegebb is.
A döntő szettre Medvedev feljavult, amiben szerepe lehetett annak is, hogy a második szettet követően életbe lépett a hőségszabály, és a játékosok elhagyhatták 10 percre a pályát. Medvedev ezt az időt arra használta, hogy vegyen egy jéghideg fürdőt. A testét azonban sokkolta a nagy hőmérsékletváltozás, aminek következtében görcsölni kezdett.

Medvedev végül bejutott a negyyeddöntőbe

Fotó: Eurosport

A harmadik játszmában elhúzott 5:2-re, ekkor azonban kért még egy ápolást. A tréner ezúttal a bal karját és combját masszírozta.
A döntő szettben összességében kétszer is brékelte Fogninit, amivel behúzta a meccset és bejutott a legjobb nyolc közé. Az olasz frusztráltságában odacsapta az ütőjét, majd belehajította a kukába.
Medvedev a Dominik Köpfert legyőző Pablo Carreno Bustával mérkőzik majd az elődöntőért.
Via Yahoo Sports
Tenisz
Fucsovics a top 30, a magyar lányok a top 100 felé tehetnek nagy lépést
TEGNAP 12:49
ATP Moscow
Medvedev pihen egy kicsit, kihagyja a hazai tornát
16/10/2021 17:56