Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fucsovics egy wimbledoni elődöntőssel, Osaka egy kínaival kezd Tokióban

Eurosport
Eurosport

Publikálva 22/07/2021 - 09:49 GMT+2

Az idei wimbledoni tornán elődöntős Hubert Hurkacz lesz Fucsovics Márton ellenfele a tokiói olimpia férfi tenisztornájának első fordulójában. Közel két hónap után a világranglistán 52. helyezett Saisai Zheng ellen tér vissza Naomi Osaka.

Fucsovics nem kapott könnyű ellenfelet a nyitányra

Fotó: AFP

Közel két hónap után játszik újra a japán teniszező.

A nyíregyházi Fucsovics Márton a pályafutása során kétszer csapott már össze a lengyel riválissal és mindkétszer legyőzte őt: 2018-ban a cincinnati mesterversenyen és a budapesti challanger-tornán is három játszmában kerekedett felül. Mindkét találkozót ugyanúgy kemény pályán játszották, mint amin a tokiói játékokat is rendezik.
Ennek ellenére a hetedik helyen kiemelt Hurkacz számít esélyesebbnek, mivel 12. a világranglistán, míg a 29 éves Fucsovics a 38. pozíciót foglalja el. Ráadásul néhány hete elődöntőig menetelt Wimbledonban, ahol többek között Roger Federert búcsúztatta.
A meccs győztese a második körben a brit Liam Broady és az argentin Francisco Cerundolo párharcának továbbjutójával találkozik, a nyolcaddöntőben pedig - a papírforma szerint - a 11. helyen rangsorolt, Australian Open-elődöntős orosz Aslan Karatsev következhet.
Ugyanezen az ágon szerepel a világelső Novak Djokovic is, aki a világranglistán 139. bolíviai Hugo Dellien ellen kezd. A magyar játékos - akit éppen a szerb sztár állított meg Wimbledonban a negyeddöntőben - a legjobb négy között találkozhat Djokoviccsal, ha mindketten eljutnak addig.
Az első forduló pontos menetrendjét később hozzák nyilvánosságra, a tenisztorna az első teljes versenynapon, azaz szombaton rajtol.
picture

Naomi Osaka már Tokióban edz

Fotó: Getty Images

A második helyen kiemelt Naomi Osaka május végén, a Roland Garroson szerepelt legutóbb, de Párizsban a második fordulós mérkőzése előtt visszalépett, mivel a sikerrel megvívott első körös meccse után a szervezők figyelmeztették, hogy kötelező részt vennie a találkozót követő sajtótájékoztatón.
Osaka 2-1-re vezet az egymás elleni mérkőzéseket tekintve a kínai riválisával szemben. Az egyaránt kétszeres Australian Open- és US Open-győztes japán sztár első kiemelt ellenfele a pályafutása utolsó tornáján szereplő holland Kiki Bertens lehet a nyolcaddöntőben.
A női verseny favoritja, a világelső Ashleigh Barty a spanyol Sara Sorribes Tormo ellen kezd. A 2019-ben Roland Garros-, idén wimbledoni bajnok ausztrál játékos első komoly erőpróbája a 16 között az orosz Anastasia Pavlyuchenkova lehet.
Az első forduló pontos menetrendjét később hozzák nyilvánosságra, a tenisztorna az első teljes versenynapon, azaz szombaton rajtol az Ariake Teniszparkban.
Forrás: MTI

Ha szeretnél minden reggel értesülni a legfrissebb híreinkről, iratkozz fel HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés