Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovicot csak a hőség izzasztotta meg, Medvedev nehéz meccsen jutott tovább

Eurosport
Eurosport

Frissítve 24/07/2021 - 10:51 GMT+2

A világelső csupán négy játékot veszített. A második kiemelt kicsivel többet, de azért megoldotta két szettben.

Novak Djokovic Hugo Dellien ellen

Fotó: Getty Images

A világelső Novak Djokovic magabiztos győzelemmel kezdett szombaton a tokiói olimpia férfi tenisztornáján.

A szerbek 20-szoros Grand Slam-bajnoka a 64 között a 138 hellyel mögötte álló bolíviai Hugo Delliennel találkozott, és egy óra alatt nyert. A második kiemelt Daniil Medvedev ugyancsak két játszmában jutott túl kazah riválisán.
picture

Mintha csak foci lenne: elkérték Djokovic pólóját a mérkőzés után

A nőknél a tavaly Roland Garros-bajnok Iga Swiatek könnyedén nyerte első körös meccsét. Érdekes, hogy a lengyel teniszező édesapja, Tomasz Swiatek 1988-ban evezősként részt vett a szöuli játékokon. A párizsi címvédő Barbora Krejcikovának egy szettet sem kellett végigjátszania, mivel ellenfele, a kazah Zaryna Diyas lábsérülés miatt feladta a meccset.
Férfi párosban a brit Andy Murray - egyesben az elmúlt két olimpia bajnoka - és Joe Salisbury óriási meglepetésre simán verte a második helyen kiemelt Nicolas Mahut-t Pierre-Hugues Herbert-t. A szigetországi duó első tétmérkőzését vívta együtt, miközben a franciák már az összes Grand Slam-tornát megnyerték legalább egyszer.
picture

Andy Murray győzelemmel kezdett a párosok között

A keménypályás tornának otthont adó Ariake Teniszparkban az óriási hőség miatt több játékos is jeges törölközővel, illetve mobil klímával hűtötte magát, néhányan még ápolási szünetet is kértek.
A verseny egyetlen magyarja, Fucsovics Márton vasárnap kezdi meg szereplését a hetedik kiemelt lengyel Hubert Hurkacz ellen.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés