Novak Djokovic szerint rendkívül fontos lenne, hogy a szervezők megfelelő időbeosztást dolgozzanak ki a 2020-as tokiói olimpia teniszversenyére. A világelső elsősorban a várható hőség miatt aggódik.


A szerb a hétvégén megnyerte a Japánban rendezett Rakuten Opent, 6:3, 6:2 arányban verve John Millmannt a döntőben. Ezt követően felhívta a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) figyelmét arra, hogy gondoskodjanak a megfelelő játékrend kialakításáról, hisz vélhetően borzasztó meleg lesz majd Tokióban a  játékok idején.
"Remélem, az ITF-nek sikerül kialakítania a megfelelő időbeosztást" - mondta Djokovic. "Sok mérkőzést kell majd lejátszani, rengeteg játékossal. Nők, férfiak, párosok, vegyes párosok. És nagyjából 10 nap alatt le is kellene bonyolítani mindent."
Australian Open
Egyik legnagyobb riválisa Djokovic mellé állt vakcinaügyben
EGY ÓRÁJA
"Meglehetősen nagy kihívást jelent a szervezők számára, hogy korrekt menetrendet alakítsanak ki. Nyilván el kellene kerülni a legnagyobb hőséget, de vajon hogy lehet ezt megoldani? Ez egy nagyon fontos kérdés."
A jövő évi olimpiával kapcsolatos aggodalmak azért erősödtek fel az utóbbi időben, mert júliusban több, mint 50 ember vesztette életét a 40 fokos tokiói hőségben. Tavaly pedig, a május és szeptember közötti időszakban közel 100 ezer embert szállítottak kórházba hőgutával.
A Liberális Demokrata Párt augusztusban bejelentette, hogy készítenek egy hőguta prevenciós tanulmányt azért, hogy minél jobban felkészüljenek a jövő évi olimpiára, és, hogy lecsillapítsák a hőség miatti aggodalmakat.
"Néhány meccset majd a kora délutáni órákban kell játszani" - tette hozzá Djokovic, aki Rióban egy örökké emlékezetes mérkőzésen kapott ki a későbbi ezüstérmes Juan Martin del Potrótól az első fordulóban. "A várható hőséget figyelembe véve ez így borzasztóan kemény dolog lesz nem csak a játékosoknak, de a szurkolóknak, és mindenki másnak is a stadionban."
Djokovic, aki a 2008-as pekingi játékokon bronzérmet szerzett azt mondta, hogy jövőre a wimbledoni tornát követően azonnal Tokióba utazik, hogy megpróbáljon hozzászokni a körülményekhez. Egyébként a két versenyt  mindössze két hét különbséggel rendezik majd meg. 
"Amikor az olimpiai tenisztornát is be kell illeszteni egy, már amúgy is zsúfolt versenynaptárba, az órási kihívást jelent a játékosoknak. Ami engem illet, én maximálisan elkötelezett vagyok az olimpia mellett, azt tervezem, hogy itt leszek és játszom. Megpróbálok majd egészségesen és fitten érkezni, és megpróbálok, a lehető legjobban felkészülni."
InsideTheGames
Akron WTA Finals
Nem véd címet, a világelső kihagyja a szezonzáró világbajnokságot
2 ÓRÁJA
European Open
ATP Antwerpen: Brooksby már elődöntős
3 ÓRÁJA