2019-ben Ashleigh Barty nyerte meg a Miami Opent, tehát gyakorlatilag ő a címvédője a tornának. A világelső több mint egy év után hagyta el Ausztráliát, és rögtön kisebb bonyodalmakba keveredett, meglehetősen hosszú, közel 50 órás úton jutott el Miamiba.

AdChoicesADVERTISING


Ashleigh Barty azon játékosok közé tartozott, akik az egészségügyi kockázatot kerülve, a járvány kitörése után befejezték a 2020-as szezont, és a US Opent és a Roland Garrost is kihagyták. A világelső teniszező most 13 hónap után hagyta el újra Ausztráliát, és rögtön kapott egy kis ízelítőt abból, hogy az utazás bizony nem mindig a legegyszerűbb dolog.
„Elég bizarr volt elhagyni Ausztráliát. Nagyon hosszú volt az út, több járatunkat is törölték, közel 50 órába telt, amíg eljutottunk ide”
- mesélte el többnapos útját Barty a miami torna médianapján.
Tokyo 2020
Olimpiai bajnok nagypapája inspirálja a Roland Garros-döntős teniszezőt
EGY ÓRÁJA
Az eljutás Miamiba általában nem szokott a komplikáltabb utak közé tartozni Barty szerint. Normál esetben Brisbane-ből Sydney-be utazik, onnan repül tovább Los Angelesbe, majd Miamiba. Ezúttal azonban rosszabb volt a helyzet, Ausztráliát elhagyva ugyanis törölték járatát, és Los Angelesbe megérkezve is újabb törlésről szóló rossz hírt kapott. Végül nagyjából 48 óra alatt ért Miamiba. Alighanem megfordult Barty fejében, mennyire jó volt neki Ausztráliában az elmúlt hónapokban.

ABarty.jpg

Fotó: Eurosport

„Nehéz teniszezni úgy, hogy utaznom kellett előtte. Nagyon régen csináltam ilyent. Várom, hogy hozzászokjak az eltérő időzónához, utána készen állok a versenyre.”
Az utazási káosz azonban nem vette el Barty kedvét, izgatott a miami torna miatt, és úgy tervezi, hogy végigcsinálja a teljes szezont. Szüksége is van erre, hiszen miközben tavaly csonka idénye ellenére is megőrizte világelsőségét, a következő hónapokban bőven lesznek megvédendő pontjai, így nem mindegy, hogy szerepel a következő tornákon. Naomi Osakának nincs sok megvédendő pontja Miamiból, amilyen formában van a japán lány, komoly fenyegetést jelent Barty világelsőségére. Az ausztrál teniszező azonban meglehetősen nyugodt, nem foglalkozik a számolgatással.
„Remélem elő tudom venni a legjobb teniszemet, és lehetőséget adok magamnak, hogy lehozzak pár meccset, és sokáig eljussak a tornán” - nyilatkozta Barty.
A 24 éves teniszező az első fordulóban erőnyerő, a második körben a Hailey Baptiste - Kristina Kucova mérkőzés győztesével találkozik.
via
Tokyo 2020 men
Djokovic ismét nyert, magabiztosan halad a céljai felé - videó
3 ÓRÁJA
Tokyo 2020 men
Djokovic ismét nyert, magabiztosan halad a céljai felé - videó
3 ÓRÁJA