Sokan irigylik az élpsortolók életét, hiszen az egész évben utazgatással töltik idejüket, közben pedig jobbnál jobb szállodákban aludhatnak. Thiem szerint viszont a koronavírus járvány miatt szinte csak a rossz dolgok maradtak meg ebből, ezért inkább idén kevesebb versenyen indul és otthon, edzéssel tölti az idejét.

Dominic Thiem lemondta az indulást Monte-Carlóban is, a Roland Garros előtt csak Belgrádban és Madridban tervez salakra lépni.
"Évente 30-40 hetet töltünk valahol úton. Persze van egy csomó előnye is: a szurkolók pozitív energiái, az, hogy egy jó étteremben vacsorázhatunk, vagy csak szimplán sétálgathatunk a tengerparton. Sajnos a korona miatt most semmi ilyesmire nincs lehetőségünk, viszont a negatív dolgok megmaradtak. Minden sokkal jobban kizsigerel mentálisan, ezért sok éljátékos mellett én is úgy döntöttem, hogy idén kevesebb versenyen fogok indulni."
Tenisz
Húsz Grand Slam-meccs, amitől hátast dobtunk 2022-ben - Salakblog Évértékelő Podcast
14 ÓRÁJA
Tavaly Ashleigh Barty és Nick Kyrgios szinte az egész szezonban Ausztráliában maradt, idén pedig Gilles Simon jelezte, hogy egyáltalán nem élvezi a teniszt, így kisebb szünetet tart. Van, aki másképp birkózik meg a helyzettel, mint például Benoit Paire, akinél a játék látványosan háttérbe szorult, valamint saját bevallása szerint is csak a pénz motiválja mostanság.
Thiem tavaly végre megszerezte első Grand Slam győzelmét, idén pedig kedvenc borításán, salakon is nyerne:
"A tavalyi US Open győzelem nagy mérföldkő volt a karrieremben, szerintem természetes, hogy utána kicsit visszaesett a koncentrációm, hiszen új célokat kellett kitűzni magam elé. Párizsban már kétszer játszahttam döntőt, de Nadal itt verhetetlen. Az egész mezőny sokkal kiegyensúlyozottabb. Pár éve csak Nadal, Federer és Djokovic volt, most szerintem 6-7 játékos is képes lehet bármikor a Grand Slam győzelemre."
Korábbi hírek szerint Thiem az utóbbi időben szinte ütőt se nagyon fogott a kezébe, az edzéseket csak néhány napja kezdte újra. A feltöltődés után kész a játékra, de egyelőre nem biztos benne, hogy hol tart:
"Csináltunk pár fizikai tesztet, hogy lássuk hogy állok, de meccsek nélkül nehéz megmondani. Párizs előtt a madridi és belgrádi torna arra szolgál, hogy újra formába lendüljek és kész legyek a Garrosra."
via tennisnet.com
Tenisz
A tétlenül töltött idő döbbentette rá igazán Zverevet, mennyire fontos számára a tenisz
17 ÓRÁJA
Tenisz
"Tudom, mit akarok. Itt az ideje a Grand Slam-győzelemnek"
29/11/2022 - 19:18