Megjelent a napokban egy videó a 

sport.ru

 jóvoltából, melynek segítségével egy kicsit jobban megismerhetjük az oroszok egyik legnagyobb tehetségét, Andrey Rublevot. Tavaly öt tornát nyert, a legtöbbet a mezőnyben, összesen 41 győzelemmel és 10 vereséggel zárta a 2020-as szezont.


Életében először két Grand Slam-negyeddöntőt is játszott egy szezonon belül, és az ATP-nél ő lett tavaly az év legtöbbet fejlődött játékosa. Miközben a teniszezők a rövid interjúkban általában csak közhelyes dolgokat árulnak el, ez a videó alkalmas volt arra, hogy teljesebb képet kapjunk arról, ki is ez a 23 éves moszkvai srác valójában.

Édesanyja mindig utánozta és kifigurázta őt, amikor junior korában dühöngött a pályán


Australian Open
Chris Evert – „Fogadnék is rá, hogy Ash Bartynak meglesz a karrier Grand Slam” – Legends’ Voice
EGY ÓRÁJA
Nem titok, hogy Rublev meglehetősen forrófejű játékos volt fiatalon, és bár ma már sokkal jobban kezeli az érzelmeit, még mindig elég heves természetű. Az orosz nevetve idézte fel, ahogy édesanyja, egyszersmind egykori edzője gonoszkodott vele azzal, hogy a pálya mellett mindig bemutatta, fia milyen hülyén is viselkedik. Időbe telt neki, mire vette az üzenetet, és megértette, az édesanyja csak jót akart neki azzal, hogy szurkálódott vele egy kicsit. 

A szülei rendkívül szigorúak voltak vele, amikor fiatal volt


A szülei rövid pórázon tartották őt gyerekként és tizenéves korában is. Gondosan figyeltek arra, fiuk mit csinál és kivel. Ma már tudja, hogy a szigor oka az volt, hogy nem szerették volna, ha rossz társaságba keveredik. Éppen ezért ma már hálás nekik mindezért, bár hozzáteszi, hogy a szülei egy dolgot nem vettek figyelembe.
"Ha azt akartam volna, hogy rossz hatások érjenek, megtaláltam volna ennek a módját" - viccelődött Rublev.

Elvesztette otthonát és egy kicsit önmagát is a touron


"Az évek során egy kicsit elvesztettem az otthonom, nem igazán találom a helyem. Egy kicsit nomád életmódot folytatunk a touron, éppen ezért nem is igazán ismerem magam jól. El vagyok foglalva a tenisszel. Keresem persze a válaszokat, és szerintem az idő sok mindenre meg is adja majd azokat nekem."

Lelkileg nagyon megviselte a nagymamája halála


"Azt hiszem, Hamburgban volt a legrosszabb" - mondta Rublev. Ott tudta meg, hogy a nagymamája, akinél éveken át lakott, és akihez rendkívüli módon kötődött, elhunyt. "Nagyon keményen érintett a dolog. Rengeteg érzelem szabadult fel bennem." 
"Az egész buborékhelyzet csak rontott az állapotomon. Csak a szállodákat láttam és a pályát, borzasztó nehéz volt. A sajtónak is beszéltem a történtekről, nem önmagában azért, hogy megosszam mindenkivel, hanem, hogy tisztelegjek a nagymamám előtt." 

Rublevnak nem mindig szokása visszaírni még a hozzá közelállóknak sem


Nem ír túl gyakran a tesójának, Arinának, de a családi szülinapokra azért emlékszik. Általában senkinek nem ő ír először, jó ha legalább visszaír. 
"Khachanov folyton dühös rám, mert sokszor napokig nem válaszolok neki, és szinte sosem én írok neki először."
Arina elmesélte, hogy Andrey kizavarta a családtagokat a Kyrgios elleni meccséről a Kremlin-kupán. A US Openen pedig látták, hogy Andrey milyen ideges attól, hogy ott vannak a stadionban, ezért megpróbáltak fölülre beosonni. Ő azonban ezt észrevette és elkezdett kiabálni velük.
Rublev a legtöbbet fejlődött, Federer a legnépszerűbb - díjazták az ATP mezőny 2020-as legjobbjait | Eurosport
A teniszidény végéhez érve és a rövid szünet alatt rendszerint jut idő arra, hogy a játékosok egy kicsit számot vessenek a mögöttük hagyott szezonnal és díjazzák az arra méltókat. Nem volt ez másképpen még ebben a furcsa 2020-as évben sem, az ATP ugyanis a minap hozta nyilvánosságra idei díjazottjainak névsorát.

Arina, aki szintén teniszező egyáltalán nem féltékeny a tesójára


"Egész életemben figyeltem őt, láttam, milyen szenvedély ég benne a tenisszel kapcsolatban" - mesélte Arina. "Tudtam, milyen fontos számára a tenisz. Annyira, hogy gyakran az ütőjével aludt. Elég primitív dolog volna a részemről féltékenynek lenni."

Rublev hányt Khachanov esküvőjén


A dolog úgy kezdődött, hogy Andrey késve érkezett barátja, Khachanov esküvőjére. Emiatt aztán a többiek, köztük maga a vőlegény is erőltették, hogy gurítson le néhány italt büntiből. A dolog nem sült el jól, igaz, legalább utána nem volt másnapos. 
"Rosszul lettem és hánytam sugárban, minden irányba."

Dominic Thiem tenyerese a kedvence


Arra a kérdésre, hogy kinek a tenyeresét csodálja leginkább, nem késlekedett sokáig a válasszal: Thiemét.

Sokkal gyorsabb szeretne lenni


Rublev rengeteget dolgozott azért, hogy eljusson odáig, ahol most tart. A 2020-as sikerek ellenére azonban nem teljesen elégedett a fejlődésével. Azt mondja, a lábmunkáján sokat kellene még javítania. 
"Nem vagyok olyan gyors, mint amilyen lehetnék. Még nem értem el a határaimat. Látom, ahogy a többi srác mozog, akár még olyanok is, akik magasabbak nálam. Gyorsabbak és az egyensúlyuk is jobb, mint nekem. Ott van Medvedev, aki kb. 10 centivel magasabb, mint én, mégis kétszer olyan gyors."
Az ütései pontosságán is szeretne javítani.
"Menne az jobban is, abban biztos vagyok. Egy ritörnt pontosan visszateszek, aztán három meg elmegy homályba. Ha megfelelő szinten tudom tartani a koncentrációm, akkor nem olyan nehéz a fogadás, de én sajnos gyakran három méteres outokat ütök."
Nadal koncentráltságára vágyik leginkább az idén ellenállhatatlanul játszó Rublev | Eurosport
Duplaannyi tornagyőzelem idén, mint az idei évig összesen, betörés a Top 10-be és részvételi esély a londoni világbajnokságon ─ címszavakban így lehetne összefoglalni Andrey Rublev pazar 2020-as évét, amely még további mérföldkövek elérését tartogathatja az orosz számára. A legutóbb hazájában versenyt nyerő fiatal teniszező arról vallott, ki az a játékos a mezőnyből, akire leginkább felnéz és amit a leginkább csodál benne.

Van egy gazdag szponzora, aki nem más, mint Andrei Bokarev 


Bokarev a 2 milliárd dolláros vagyonával az 56. leggazdagabb orosz üzletember. Marat Safin szerint Oroszországban ő az, aki hajlandó befektetni a teniszbe.
"Andrei Bokarev a szponzorom, aki sokat segített nekem. Van több megállapodásunk, amik közül az egyik az, hogy minden évben játszom a Kremlin-kupán."
Rublev elmondta azt is, hogy a pénzügyei rendben vannak. A kiadásai évente elérik az 1 millió dollárt, amiben már benne van az a 600 ezer, amit a csapatának fizet. Edzőjével, Fernando Vicentével szóbeli megállapodásuk van, Andrey a pénzdíjai tíz százalékát utalja át mesterének. 
"Tudja, hogy megbízhat bennem, ahogy én is megbízom benne."
TennisNow
Australian Open
Még mindig nem kerek a történet Djokovic időutazó PCR-tesztjei körül
4 ÓRÁJA
Australian Open
Tsitsipas ezt a válogatást simán megnyerte, bár Berrettini nyesése is különdíjat érdemelne
5 ÓRÁJA