Előfordulhat, hogy Thiem nem épül fel az Ausztrál Openig.

Dominic Thiem szezonja már Wimbledon előtt véget ért csuklósérülése miatt. A US Open-bajnok előtte is meglehetősen gyenge idényt produkált, mentális és fizikai problémákkal küzdött, és eredményekben sem tudta megközelíteni az elmúlt éveket. Az osztrák teniszező a Kronen Zeitungnak adott interjúban arról beszélt, októberben derül ki, mennyit kell még várnia a visszatéréssel.
„28-án veszik le a sínt, október 4-én dől el minden. A csuklómat terheléses tesztnek vetjük alá, olyan extrém pozíciókban is megnézik, mintha tenyerest ütnék”- árulta el Thiem.
Roland-Garros
Kezdődik a Roland Garros, Alcaraz esélyesként, Thiem szinte teljesen esélytelenül vág neki
11 ÓRÁJA
Ha minden jól alakul, két-három hétig még pihentetnie kell csuklóját, de erőnlétén már teljes intenzitással dolgozhat, viszont ha a teszt nem a várt eredményt hozza, Thiemnek újabb műtétre lesz szüksége.
Akkor november helyett csak februárban vagy márciusban kezdhetnék el rendesen edzeni, mindez az Ausztrál Openembe kerülne.
Mint arról mi is beszámultunk, Thiem szakított fizioterapeutájával, Alex Stoberrel, akivel hat évig dolgoztak együtt. Stober arról számolt be, hogy az osztrák teniszező nagy csalódást okozott neki, miután személyesen nem jelezte, hogy megválna tőle.
„Hat évig abszolút hűséges voltam Dominichez. Aztán még ahhoz sem volt bátorsága, hogy megmondja nekem, hogy nem dolgozunk többé együtt" – nyilatkozta Stober a tennisnet.com-nak.
Thiem reagált a fizioterapeuta vádaskodásra. Állítása szerint Stober rosszul mérte fel csuklósérülése súlyosságát, amit később sem ismert el. Thiem elmondása alapján, ő nem akarta ezt nyilvánosságra hozni, jobban örült volna, ha maguk között elintézik a dolgokat.
„Barcelonában egy specialista állította fel a diagnózist, elmondta, hogy mindenképp pihentetni kell a kezem. A fizióm, Alex azonban vitatta ezt. Elkezdte kezelni, mert úgy gondolta, hogy a US Openre rendbe jöhet. Ezáltal én is reménykedni kezdtem. De túl hamar vettem újra ütőt a kezembe, és a csuklóm újra kattogni kezdett.”

Dominic Thiem és Alex Stober

Fotó: Other Agency

Thiem ugyanakkor hozzátette, nem ezért vált meg fizioterapeutájától.
Hat remek évünk volt, ezalatt kiváló erőnléthez segített. Most hibázott, de történnek hibák. Ami zavart, hogy ő ezt nem ismerte el, az igazságot elferdítette azzal, hogy azt állította, én erőltettem a US Opent. Ez alapjaiban ingatta meg a bizalmamat.
Az osztrák teniszező állítása szerint október 4-e ( a terheléses teszt időpontja) után akart beszéni Stroberrel a szétválásról. Egy korábbi interjúban azért cáfolta a szakítást, mert meg akarta védeni a fizioterapeutát.
„Ezzel Alexet akartam védeni. Október 4-e után személyesen akartam beszélni vele, ez fontos lett volna számomra. De valahogy minden előbb kitudódott.”
Roland-Garros
Minden, amit a 2022-es Roland Garrosról tudni kell!
12 ÓRÁJA
Gonet Geneva Open
Dominic Thiem egy lábközötti ütéssel brillírozott Marco Cecchinato ellen
17/05/2022 11:02