Rafael Nadal csuklósérülésével egyidőben látott napvilágot a hír, miszerint a hölgyek világranglistájának harmadik helyezettje, Li Na úgy ahogy van, kihagyja a teljes észak-amerikai keménypályás szezont.
A kétszeres Grand Slam bajnok kínai elmondta, hogy már március óta rakoncátlankodik a térde, ezért nincs olyan állapotban, hogy a lehető legmagasabb szinten teniszezzen. Ráadásul az orvosok is azt tanácsolták, hogy a teljes gyógyulás érdekében egy ideig pihentesse a térdét, ez pedig azt jelenti, hogy Li nem lesz ott Kanadában, Cincinnatiben és a US Openen sem. Tavaly mindhárom versenyen az elődöntőig jutott, így könnyen megjósolható, hogy a a kihagyott nyár a top 10-be is kerülhet akár.
Li Na legközelebb ősszel és hazai pályán, Wuhanban és Pekingben szeretne újra játszani.
Tenisz
Gyermekkora óta édesapja készítette fel, most új edzőt keres az Ausztrál Open-bajnok
27 PERC
Csak halkan merjük egyelőre megemlíteni, hogy mivel a világelső Serena Williams a US Open címvédője, az is elképzelhető, hogy egy Wimbledonhoz hasonló korai amerikai búcsú és egy Roland Garroshoz hasonló román menetelés esetén heteken belül új világelsőnk lesz. Na, de ne szaladjunk ennyire előre.
Hiszen az a bizonyos észak-amerikai keménypályás nyár még csak most kezd igazán beindulni. Serena Stanfordban próbálja visszaszerezni az önbizalmát. A verseny felső ági negyeddöntői egyenesen szenzációsnak ígérkeznek, hiszen míg a világelső Ana Ivanovicssal játszik az elődöntőért (és Serenának bizony van miért visszavágnia Melbourne óta, hiszen salakon ugyan megverte, de keménypályán még kell a reváns!), addig a szülinapos Victoria Azarenkát búcsúztató Venus Williams mérkőzik az élete formájában lévő Andrea Petkoviccsal. Másrészt újra itt az esély egy újabb Williams párharcra - a két testvér tavaly Charleston óta nem játszott egymással.
Washingtonban viszont szépen hullottak a kiemeltek. Már rég nincs Safarova, Cornet és még sokan mások, hiszen a rangsoroltak közül csak Kuznetsova, Pavlyuchenkova és a 2. kiemelt Makarova maradtak játékban. Ennek a tornának az egyik elődöntőjét felvételről, a döntőjét pedig élőben közvetítjük az Eurosport 2-n, úgyhogy ezért is érdemes figyelemmel követni.
Mint ahogy minket is, mert jövő héttől már tényleg indul a mandula: kezdődik az éles US Open felkészülés az 1000-es és kiemelt premier tornákkal. Mi pedig itt leszünk, és mindenről beszámolunk!
ATP Madrid
Ruud is bejutott a madridi elődöntőbe
16 ÓRA
ATP Madrid
Nadal-Zverev Madrid összefoglaló
16 ÓRA