Alexander Zverev hétfőn bejelentette, hogy távozott a Team8 ügynökségtől, vagyis Roger Federer menedzserirodájától. A világranglista-7. németet a jövőben a testvére, Mischa fogja képviselni, és az edzéseit is a családtagok irányításával végzi. Rövid időn belül ez már a második jelentős változás a német teniszező karrierjében, és már csak az a kérdés, lehet-e ennek köze a pályán kívüli ügyeihez.  


Pár héttel azt követően, hogy David Ferrer befejezte együttműködését Zverevvel, most újabb fejezet ért véget a német teniszező pályafutásában. A US Open-döntős teniszező hétfőn Instagramon közölte, távozott a Roger Federer és az ügynöke, Tony Godsick fémjelezte Team8 ügynökségtől, és a továbbiakban kizárólagosan a családja segíti a felkészülését. Az ügynöki teendőket testvére, Mischa Zverev látja majd el, az edzéseit pedig várhatóan az édesapja irányítja.
Máris véget ért David Ferrer és Alexander Zverev együttműködése | Eurosport
David Ferrer alig fél év után távozott Alexander Zverev stábjából, derült ki a német teniszező csütörtöki Instagram-posztjából. A döntést a 38 éves spanyol hozta meg, miután úgy érezte, túl korán jött el az a lehetőség a pályafutásában és több időt szeretne a családjával tölteni.
Australian Open
Zseniális labdamenetet nyert meg Gael Monfils
2 ÓRÁJA
"Micsoda év volt a 2020-as, az egész világnak és nekem egyaránt! Lejátszottam az első Grand Slam-döntőmet, miközben a szüleim és a testvérem a vírus miatt nem lehettek ott a pálya szélén. Sikeresen véget ért egy majdnem két éven át tartó jogi vita a korábbi ügynökömmel, és sok időt töltöttem el azzal, hogy a rövid és hosszú távú célokon gondolkoztam. Ez, illetve a világszerte meghozott korlátozások eredményezték, hogy úgy döntöttem: visszatérek a gyökereimhez, és a továbbiakban a családom segíti az edzéseimet, Mischa és Sergei Bubka pedig a menedzsmentemmel foglalkozik. Szeretnék köszönetet mondani a TEAM8-nek a nagyszerű munkájukért és a hatalmas tapasztalatukért, de mindannyian azt éreztük, hogy az a legjobb döntés, ha ismét a családom kap nagyobb szerepet"
- fogalmazott
Zverev.
A két személycserében közös pont, hogy az előzmények fényében váratlanul jöttek. Miután a Juan Carlos Ferreróval és az Ivan Lendl-lel végzett munkája nem volt konfliktusoktól mentes, David Ferrer tökéletesen illeszkedett a gépezetbe. Mindketten elismerően nyilatkoztak a másikról, látszólag élvezték a közös munkát, és Zverev eddigi legnagyobb sikerét, a US Open-döntőt is együtt érték el. Hivatalosan Ferrer döntött a távozásáról, amit azzal indokolt, hogy több időt szeretne a családjával tölteni.
Zverev barátnője részletesen vallott, miként bántalmazta a világbajnok teniszező | Eurosport
Olya Sharypova túl van a sokkon és már képes beszélni arról a pokoli 13 hónapról, amikor Sascha Zverev barátnője volt. A 23 éves lány Ben Rothenberg, a New York Times újságírója előtt nyílt meg, és kegyetlen őszinteséggel beszélt arról a bántalmazó kapcsolatról, ami végül öngyilkossági kísérlethez vezetett.
A mostani közlemény alapján Zverev lépett ki Federerék ügynökségéből, ami szintén érdekes és váratlan lépés. 2018-ban a német épp azért bontott szerződést az ACE Group Internationalt vezető Patricio Apey-vel, hogy csatlakozhasson a Team8-hez. Mivel az ACE Group értelmezése szerint ezt a német jogtalanul tette meg, bíróságon folytatták le az ügyet, és csak tavaly sikerült megállapodni. Ennek ellenére Zverev most ismét bizonytalan helyzetben találta magát.
Hogy e két ügynek van-e köze egymáshoz, az hamarosan kiderülhet, Ben Rothenberg ugyanis a Twitteren jelezte, hogy valamikor az Australian Open előtt közlik a Zverev ex-barátnőjével, Olya Sharypovával készült interjú második részét. Sharypova még novemberben beszélt arról, hogyan bántalmazta őt verbálisan és testileg a világbajnok teniszező, ám a történetét nem fejezte be. Nem kizárt, hogy a cikkben foglaltak is szerepet játszottak a nemrég bejelentett változásokban. 
Australian Open
„Megőrültem egy kicsit meccs közben” – vallotta be az önmagát ostorozó Medvedev
3 ÓRÁJA
Australian Open
Barty könnyedén jutott a négy közé
4 ÓRÁJA