Kezdjük az első tavaszi hétvégét néhány összegyűjtött hírrel a tenisz világából, csak hogy jól értesültek legyünk minden fronton.
Második gyermekét várja Kim Clijsters. A tavalyi US Open után visszavonult belga teniszező és férje, Brian Lynch szeptember közepére várják Jada kistestvérének érkezését.

4184985892

Fotó: Eurosport

ATP Eastbourne
ATP Eastbourne: Purcell - Seppi meccsösszefoglaló
29 PERCE
Honfitársa, Amélie Mauresmo segítségét kérte Marion Bartoli, aki több mint 20 év után békés körülmények között vált meg edző édesapjától (de csak mint edzőtől, természetesen). Mauresmo részmunkaidőben vállalta Bartoli edzését.
Depressziója és a különböző online közösségi oldalakon kapott negatív kritikák miatt befejezte pályafutását Rebecca Marino. Az angolul cyberbullyingnak nevezett jelenséget ugyanis nem tudta feldolgozni a 22 éves, egykori világranglista 38. teniszező, ezért múlt hétfőn törölte Twitter és Facebook oldalát, majd bejelentette visszavonulását. A jövőben többek között arra szeretné felhívni a fiatalok figyelmét, hogy a depresszió nem szégyen, és ha kell, segítséget kell kérni ilyen helyzetben.

cubts

Fotó: Eurosport

Honfitársához, Marat Szafinhoz hasonlóan szintén politikusi babérokra kíván törni Nikolay Davydenko. Az orosz teniszező úgy érzi, hogy visszavonulása után könnyebben érvényesülhet politikai pályán, mint ha a tenisz berkeiben maradna. Szafint tavaly beszavazták a Dumába, Vlagyimir Putyin Egyesült Oroszország Pártjának képviseletében.
Roger Federerről tudjuk, hogy idén kevesebb tornán fog elindulni, mint az elmúlt évben, hiszen kihagyja többek között a Miami versenyt, nem lesz ott Monte Carlóban és házi tornáján, Bázelben sem. Ám azt is megtudhattuk tőle, hogy hosszú távra tervez, hiszen már most jóváhagyta sportszergyártójánál, a Nike-nál a 2014-es wimbledoni öltözékét. Sőt, jelenleg azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a következő évben visszatér a gyökerekhez, és az egész szezonban tradicionális fehér felszerelésben lép pályára.
Rafael Nadal egyelőre még nem döntötte el, hogy ott lesz-e a két tavaszi amerikai keménypályás tornán, Miamiban és Indian Wellsben. A spanyol teniszező naptára egyelőre csak a salakos versenyek tekintetében biztos, térdének állapotától tette függővé, hogy ott lesz-e az Egyesült Államokban.
Sokan fejet fordított maga felé Maria Sharapova múlt vasárnap, amikor tenisz szoknyácskáját egy lenyűgöző estélyire cserélte, és megjelent a Vanity Fair legendás Oscar partiján Los Angelesben. A kék-arany Amanda Wakeley ruhában fantasztikusan nézett ki a négyszeres Grand Slam bajnok, nem csoda, ha fel is került az Oscar díjátadó és csatolt eseményei után kihirdetett "legjobban öltözöttek" listájára, mely hatalmas elismerés a divat világában.

Maria-Sharapova-In-Amanda-Wakeley-2013-Vanity-Fair-Party

Fotó: Eurosport

Serena Williams ismét táncolt, ezúttal egy amerikai diákokat megmozgatni kívánó programban. A Let's move! Active Schools program hirdetésében Serenán kívül részt vett az amerikai First Lady, Michelle Obama, a San Francisco 49ers irányítója, Colin Kaepernic, valamint az olimpiai bajnok Gabby Douglas és Allyson Felix.
Wimbledon
Sosem fogjuk megunni, ahogy Federer varázsol Wimbledonban
44 PERCE
ATP Eastbourne
ATP Eastbourne: Sonego - Bublik meccsösszefoglaló
2 ÓRÁJA