Győzelemmel tért vissza a pályára Ausztrál Open győzelme után Naomi Osaka, a miami torna második körében Alja Tomljanovicot múlta felül két szettben. A japán lány, ha sokáig menetel a tornán, a világelsőséget is megszerezheti.

Ashleigh Barty a tavalyi szezon nagy részét kihagyta, a ranglistarendszer miatt mégsem volt veszélyben világelsősége. Most viszont, hogy visszatért, jól kell szerepelnie ahhoz, hogy megőrizze első helyét a rangsorban. Egy bizonyos forgatókönyv esetén, két hét múlva Naomi Osaka lehet az új világelső.
A négyszeres Grand Slam-bajnok japán teniszezőnő Ausztrál Open győzelme óta Miamiban lépett először pályára, és tovább javította győzelmi szériáját azzal, hogy egy munkás mérkőzésen, végül két játszmában legyőzte Alja Tomljanovicot. Mióta a tenisz a járvány miatti kényszerszünet után visszatért, Osaka nem veszített mérkőzést, augusztus óta nem talált legyőzőre. Hozzá kell tenni, hogy a japán lány nem játssza halálra magát, viszonylag kevés tornán vállalja az indulást, és kétszer visszalépett, tehát veretlensége ellenére sem nyerte meg az összes versenyt, ahol elindult. Összesen 22 zsinórban megnyert meccsnél jár. Kétségkívül őt kell legyőznie annak, aki egy adott torna végén trófeát akar magasba emelni.
Tenisz
Húsz Grand Slam-meccs, amitől hátast dobtunk 2022-ben - Salakblog Évértékelő Podcast
15 ÓRÁJA
Osakának eddig nem ment túlságosan jól Miamiban, de még sosem érkezhetett ilyen magabiztosan a tornára. Ennek ellenére úgy véli, nem lehet őt egyértelmű favoritnak tekinteni, hiszen rengeteg jó játékos van a mezőnyben.
„Úgy érzem, sokat emelkedett a női tenisz színvonala. Mindenki nagyon erős. Mindenkinek megvannak a képességei, hogy mérkőzéseket nyerjen”- mondta el a torna előtt Osaka.

NaomiOsaka.jpg

Fotó: Eurosport

Miközben a férfiaknál rengeteg a hiányzó, a nőknél Serena Williams kivételével mindenki ott van a legjobb 20-ból, Grand Slam-szintű mezőny jött tehát össze.
„Nem érzek nyomást, nem olyan, mintha címvédőként érkeznék, hiszen még a második hétig sem jutottam el itt soha”- válaszolta higgadtan az újságírói kérdésekre a japán.
Osaka minden bizonnyal javítani szeretne eddigi miami emlékein, emellett a világelsőségért is pályára lép. A japán teniszező korábban állt már a ranglista élén, ilyen szempontból nem jelentene neki ez újdonságot, aligha van rajta plusz teher a számolgatás miatt. Osakának döntőt kell játszania, hogy esélye legyen a világelsőségre, ha Barty eljut az elődöntőig, akkor meg kell nyernie a tornát. Ha az ausztrál döntőzik, akkor viszont várnia kell Osakának a következő versenyekig, hogy átugorja a riválist.
Barty első mérkőzésén nagy küzdelemben, három szettben jutott túl Kristina Kucován, a szlovák teniszező a döntő szettben adogathatott a találkozó megnyeréséért. Ennél sokkal jobb játékra lesz szüksége ahhoz, hogy saját kezében tartsa a világelsőség sorsát.
részben via és via
Tenisz
A tétlenül töltött idő döbbentette rá igazán Zverevet, mennyire fontos számára a tenisz
19 ÓRÁJA
Tenisz
"Tudom, mit akarok. Itt az ideje a Grand Slam-győzelemnek"
29/11/2022 - 19:18