Számos könyv jelent már meg Roger Federerről az elmúlt években. Hamarosan itt a következő,

The Master: The Brilliant Career of Roger Federer

címmel. Van rá esély, hogy ez legyen az eddig legjobb, hisz a kötetet a The New York Times újságírója, Christopher Clarey jegyzi. 


Federer 2021-ben belépett pályafutása 23. évébe. Számos cikk és könyv igyekezett már bemutatni a karrierjét, a személyiségét, a sikerei hátterét. Az eddigi legjobb, és valószínűleg fölülmúlhatatlan az a David Foster Wallace által írt, és Sipos Balázs által magyarra átültetett Roger Federer mint vallási élmény című esszé. 
"Federer a félistenszerű sportolók egyike" - végre magyarul is olvasható minden idők egyik legjobb teniszes cikke | Eurosport
14 éve az egyik legtöbbször emlegetett teniszes írás David Foster Wallace Roger Federer as Religious Experience című, Roger Federerről szóló esszéje, amely még 2006-ban jelent meg a The New York Times -ban. Most pedig magyar fordításban is olvashatjuk Sipos Balázsnak és az 1749.hu honlapnak köszönhetően.
Western & Southern Open
A fiatalok még mindenképpen játszanának Serena ellen, a visszavonulása előtt
11 ÓRÁJA
A könyv formában eddig megjelent alkotások közül nem emelnénk ki egyet sem, azonban most borzasztóan kíváncsiak vagyunk Clarey művére. A kötet, mely várhatóan idén nyáron jelenik majd meg, igyekszik bemutatni Federer életének legfontosabb momentumait és próbálja feltárni pályafutásának kulcspillanatait. A könyv egyébként már előrendelhető az Amazonon bő 14 dollárért. 
A műben számos interjút is találunk a svájci zsenivel, valamint a hozzá közelálló családtagokkal és edzőkkel. Mindannyian tudjuk, hogy Federer frusztrált, türelmetlen tinédzserként kezdte pályafutását, azonban hála néhány fontos mentornak, barátnak és szakembernek minden idők talán legnagyobb teniszezője lett. 
Az Amazon oldalán az alábbi ajánló olvasható a kötetről.
"Roger Federert sokan minden idők egyik legnagyobb sportolójának tartják, egy olyan valakinek, akinek globális jelentősége megkérdőjelezhetetlen. Szerényen indult, lett belőle egy heves természetű, lázadó tinédzser, aki útja során a nagyszerűség szimbólumává vált. A
The Master
egy életrajz olyan valakiről, akit szerte a világon szeretnek, annak ellenére, hogy mindig is gondosan ügyelt a privát szférájára. Útja során a bizonytalan, temperamentumos, hidrogén szőke srác a legnagyobb, leghiggadtabb legelegánsabb játékossá vált, ami hosszú, tudatos munka eredménye, nem a sors műve."
Western & Southern Open
Swiatek: Serena közelében úgy érzem magam, mint egy gyerek az óvodában
15 ÓRÁJA
Davis Cup
Elmarad a Djokovic-Nadal rangadó a Davis-kupában
15 ÓRÁJA