Élete legszörnyűbb élményéről beszélt a pozitív koronavírustesztet produkált Paula Badosa, aki az ausztrál nyílt teniszbajnokságra érkezett Melbourne-be, és már napok óta karanténban van.

A világranglistán 67. spanyol az egyetlen abból a négy fertőzött játékosból, aki névvel vállalta, hogy elkapta a betegséget.
"Csak vasárnap hagyhatom el majd a hotelszobámat, és jövő pénteken kezdhetem újra az edzéseket, ami túl késő ahhoz, hogy visszanyerjem a kondíciómat a két hét múlva kezdődő Australian Openig. Itt nem tudok semmivel edzeni, hiába kértem eszközöket öt napja, még azt sem tudom, a vírus melyik fajtájával fertőződtem meg, a szervezők semmit sem mondanak" - panaszkodott a 23 éves teniszező, hozzátéve, szorongással és klausztrofóbiával küszködik, mert 15 négyzetméteres szobáját meg kell osztania edzőjével, Javier Martival.
ATP Eastbourne
Fucsovics hatalmas csatában jutott tovább Eastbourne-ban
12 ÓRÁJA
"Csak felüléseket tudok csinálni, és vizespalackokkal súlyzózni. Ez a pályafutásom legszörnyűbb élménye, és még az ablakomat sem tudom kinyitni, hogy kiszellőztessek, ahogy a járványhelyzetben javasolni szokták" - tette hozzá Badosa, aki Abu-Dzabiból utazott Ausztráliába, és éppen a felét töltötte le a karanténidőszaknak, amikor pozitív lett a tesztje. Át is helyezték egy "egészségügyi hotelbe".
A hét elején még a karantén ellen tiltakozott, ma már koronavírusos a spanyol teniszező | Eurosport
A csütörtöki koronavírus tesztelés pozitív eredményt hozott Paula Badosa esetében is. A hét elején a spanyol még azok közé tartozott, akik hevesen tiltakoztak a karantén ellen, de ma már természetesen nem így látja a helyzetét. Badosa enyhe tüneteket is tapasztal magán, de nem mondott le a részvételről.
A tornára érkezettekre rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak, a játékosok és kísérőik csak negatív teszt birtokában léphettek be az országba, ahol 14 napos karantén várt rájuk. Ezt csak napi öt órára, az edzésük idejére hagyhatják el.
A játékosok közül 72-en így is teljes karanténba kényszerültek, ugyanis olyan járaton utaztak Ausztráliába, amelyen volt koronavírus-fertőzött, ők egyáltalán nem hagyhatják el a szobáikat. A karanténszabályok megszegéséért 20 ezer ausztrál dolláros (4,5 millió forint) büntetés jár.
Tavaly Melbourne 4,9 milliós lakossága 112 napig szigorú elzártságban élt, hogy megakadályozza a pandémia második hullámát. Az intézkedéseken októberben lazítottak. A közelmúltban nem regisztráltak új koronavírusos esetet, ez alól csak azok a személyek voltak kivételek, akik három, az Australian Openre érkezett járaton utaztak.
MTI
ATP Santa Ponsa
Medvedev idén először nyert meccset füvön, Thiem előnyből adta fel
13 ÓRÁJA
Tenisz
Pozitív doppingtesztet produkált, de megúszta az eltiltást az ukrán teniszező
14 ÓRÁJA