Ági sajnos búcsúzott, mondjuk Kuznetsovától ki lehet kapni akár 6/2 6/3-ra is, csak az a kellemetlen, hogy tavaly egy körrel tovább ment, így aztán majd bukik 60 pontot, melynek következtében akár 4-5 helyet is visszacsúszhat a világranglistán. Ami szintén nem volna a világvége, csak ugye a most épp 31.  ami azt jelenti, hogy ha a Garrosig, ha nem szerezné vissza addig ezeket a pontokat, úgy, hogy közben megvédi egy madridi negyeddöntőjét, akkor nem lesz kiemelt.
Idén még egyszer sem esett ki az első körben, ami hatalmas pozitívum az elmúlt két évhez képest, de még így sem lesz egyszerű a következő másfél hónap.
Ágin kívül kiesett még Ivanovic és Petrova, előbbit csak megszokásból írtam ide mert az 58. búcsújáról ritkán szoktunk megemlékezni.
ATP Rome
Álomdöntő Rómában: jön az első idei Djokovic-Nadal!
5 ÓRA

60023332

Fotó: Eurosport

A fiúknál Fish megverte Murrayt, így előfordult az, ami nem is tudom mikor történt meg utoljára, tudniillik, hogy a négy nagy közül kettő is kiesett már az első meccsén. Sem Nole sem Andy nem jutott a 32 közé sem. Önmagában nem egy világrengető dolog Fishtől kikapni kemény pályán, (mint ahogyan Anánál sem a Radwanska elleni 7/5 7/5 a gáz), csak ha folyamatában szemléljük azt ami Murray-vel történt, a bukott Melbourne-i döntő óta, az az aggasztó. És ahogyan azt már IW után is írtam aligha salakon fog javítani. Szóval halkan mondom, ha úgy tetszik zárójelben írom, szerintem ez egy (gödör).
A kérdés, hogy milyen hoszzú és milyen mély.
De aztán persze lehet, hogy tévedek.
Rajta kívül egyébként, három kiemelt esett ki: Simon, Montanes és Tipsarevic. Utóbbi, mondjuk Petzschnertől kapott ki ami mindenképpen meglepetés, a másik kettőre nem nagyon vesztegetném a szót.
Ma pedig Nadal - Nalbi illetve Wozniacki - Kirilenko, utóbbi este kilenckor az Eurosporton Petrával.
ATP Rome
Nadal az első döntős Rómában
6 ÓRA
Tenisz
Federer és Fucsovics genfi meccsei élőben, magyar kommentárral az Eurosport Playeren!
10 ÓRA