Tsitsipas a Sinner előtti mérkőzése előtt egy interjúban arról beszélt, a Nagy Hármas utáni időkben még izgalmasabb lehet a tenisz, hiszen egy-egy Grand Slam-győzelemért többen szállnának harcba.

Azt követően, hogy Stefanos Tsitsipas Monte-Carlóban megszerezte pályafutása első 1000-es győzelmét, a barcelonai 500-as versenyen is bejutott a döntőbe, miután a legjobb négy között felülmúlta Jannik Sinnert. A görög teniszező a döntőben Rafael Nadallal találkozik, eddigi veretlensége az idei salakszezonban komoly veszélybe kerül tehát. Tsitsipas még a Sinner előtti mérkőzés előtt adott rövid interjút a Marcának, ahol a Nagy Hármas utáni időkről, saját céljairól és a járvány alatti teniszéletről is kérdezték.
Tsitsipas pályafutása során Djokovicot, Nadalt és Federert is többször legyőzte már, ami elmondása szerint nagyban növeli önbizalmát. Ennek ellenére szeretne még inkább versenyképes lenni, és látványosabbá tenné teniszét.
Wimbledon
Tsitsipas Kyrgios ellen, Swiatek tovább nyújtaná veretlenségét
44 PERCE
„Minden egyes alkalommal, amikor pályára lépek, elhiszem, hogy tudok jobb lenni, mert hiszek a fejlődés folyamatában. Még ha néha fájdalmas és nehéz, akkor is szeretnék olyan játékossá válni, aki képes szórakoztatni a szurkolókat, végül is ezért néznek minket.”

Tsitsipas szerint a Nagy Hármas után is lesz élet

Fotó: Getty Images

A görög teniszező úgy gondolja, a Nagy Hármas utáni időkben sem válik unalmassá a sportág, és lesznek olyan játékosok, akik hasonló csatákat vívnak egymással, mint a Nagy Hármas tagjai.
Azt hiszem, a mi generációnk más lesz. Megszoktuk, hogy folyton Nagy Hármasról beszélnek, és róluk olvashatunk. Úgy érzem, mi egy Nagy Hatost vagy Nagy Nyolcast alkothatunk. Szerintem sokkal érdekesebb lesz, hogy több játékos harcol egymással. Izgalmasabb lesz a nézők számára.
S hogy melyik Grand Slam-tornát nyerné meg a legszívesebben?
„Mindig is szerettem Ausztráliában játszani a sok görög szurkoló miatt. Érzem a támogatásukat és a szeretetüket. A Roland Garroson szeretném felemelni azt a trófeát, melyet Nadal 150-szer elnyert már. Szeretnék nyerni Wimbledonban is, mert nagyon nagy a presztízse. Azt hiszem, ez a sportvilág legnagyobb versenye.”

Tsitsipas monte-carlói győzelme után

Fotó: Getty Images

Tsitsipas azon teniszezők közé tartozik, akik többször elmondták, mennyire nem szívelik a mostani buborékéletet, ezúttal is elmondta, hogy akadtak nagyon nehéz pillanatai az elmúlt hónapokban.
Nem csak nekem, mindenki számára nehéz. Voltak reménytelen és sötét pillanataim. Vannak olyan helyszínek, ahol jobban magadba zuhansz, mert nem süt a nap és hideg van. Tudom, hogy a depresszió erős szó, de néha úgy érzed magad.
Az idén remek formában teniszező Tsitsipas különösen azt hiányolja, hogy a versenyek alatt nem nézhet körbe az adott torna helyszínén. Barcelonához különösen kellemes emlékek kötik, két évvel ezelőtt családjával végiglátogatta a város nevezetességeit. S mint azt korábban is gyakran elmondta, Tsitsipas a tenisz mellett a pályán kívül is szereti elfoglalni magát, a buboréklét alaposan korlátozza lehetőségeit.
A görög teniszező három évvel korábban megmérkőzött Nadallal a barcelonai trófeáért, a spanyol akkor nagyon simán győzte le őt. Ezúttal valószínűleg szorosabban alakul majd a mérkőzés, melyet az Eurosport 2 vasárnap 16 órától élőben közvetít!
Wimbledon
Nadal közel állt a visszavonuláshoz, Świątek elmondta, mi fogja vissza a füves borításon
11 ÓRÁJA
Wimbledon
Nadal nem hibázott Berankis ellen
EGY NAPJA