Nagyon sokféle szempontból szép hétvége volt ez a tenisznek.
Szép, esőmentes idő volt Londonban, Birminghamben és Halléban, ami azért valljuk be őszintén, ritka június közepén.
Szép teniszt láttunk, jó meccseket hozott a füvespályás szezon első hete.
ATP Eastbourne
Fucsovics hatalmas csatában jutott tovább Eastbourne-ban
12 ÓRÁJA
Szép ütésekről szólt a vasárnap, hiszen a fiúk két döntőjében összesen három egykezes fonák szerepelt.
Szép döntőket rendeztek, hiszen a két fiú fináléban csak tie-breakes szettek voltak, összesen öt.
Szépfiúk csaptak össze a Queen's Clubban, hiszen Dimitrov és Lopez fináléja nem csak izgalmas volt, de női szemmel nézve sem utolsó.
Szép hölgyekből sem volt hiány, hiszen Ana Ivanovic győzött Birminghamben, Maria Sharapova  pedig felszabadultan szurkolt párjának, Dimitrovnak egész héten.
Roger Federer pályafutása hetedik hallei tornagyőzelmét aratta, mely 14. trófeája volt füvön, összességében 79-nél jár. A döntőben  7/6 7/6-ra győzte le a kolumbiai Alejandro Fallát, aki 2010-ben 2-0-ra vezetett a svájci ellen, és egy tie-breakre volt legyőzésétől Wimbledonban.

Fotó: Eurosport

A Queen's Club zseniálisan izgalmas döntőt tartogatott idén, melyen három tie-break, mindössze két fogadó által nyert játék, és 151 perc körömrágás volt, Grigor Dimitrov pedig mérkőzéslabdáról fordítva szerezte meg pályafutása negyedik, idei harmadik trófeáját. Ezzel ő lett az ATP Tour első játékosa idén, aki három különböző borításon is tudott tornát nyerni. Ez utoljára 2012-ben Federernek és Ferrernek sikerült.
Birminghamben az első kiemelt Ana Ivanovic magabiztosan menetelt a trófeáig, olyannyira, hogy 6/4-nél szorosabb szettre nem is kényszerült. A fináléban a cseh Barbora Zahlavova Strycovát győzte le, aki korábban soha nem játszott még csak negyeddöntőt sem Premier tornán.
Ivanovic pályafutása első füvespályás tornagyőzelmét aratta, összesen már 14-nél jár. Pénzdíj és rang tekintetében ez volt a legnagyobb győzelme a 2008-as Roland Garros siker óta.

Fotó: Eurosport

ATP Santa Ponsa
Medvedev idén először nyert meccset füvön, Thiem előnyből adta fel
13 ÓRÁJA
Tenisz
Pozitív doppingtesztet produkált, de megúszta az eltiltást az ukrán teniszező
13 ÓRÁJA