A SportsPro és az Eurosport listája szerint a következő három év ötödik legeladhatóbb sportolója Grigor Dimitrov.Mondjuk a teniszt szerető és ahhoz kicsit is értő 18-49 év közötti, némi szépérzékkel rendelkező hölgyek ezt már régóta pontosan tudják.
Első blikkre kissé furának tűnhet, hogy az ötvenes listára nem kerültek fel olyan szupersztárnak számító teniszezők, mint Rafael Nadal, Roger Federer vagy éppen Serena Williams és Maria Sharapova, de a SportsPro és az Eurosport tudatosan a jövőre épít, amikor a következő három év legeladhatóbb sportolóit gyűjtötte egy csokorba.Ez pedig azt jelenti, hogy marketing szempontból már évek óta szinte teljesen "kifosztott", szakmai vonalon mindent elért, és 25 felett bizony már veteránnak számító teniszezők vagy sportolók nem férnek fel a listára.Bár ennek kissé ellentmond az, hogy Novak Djokovicban és Andy Murrayben még látnak fantáziát a lista összeállítói, míg a nyári foci vébén és a következő olimpián villogni szándékozó megasztárok közül Lionel Messi, Cristiano Ronaldo vagy éppen Usain Bolt is ott virít a névsorban.
A férfi tenisz régóta vár egy új üdvöskére. Egy fiatal, feltörekvő, szerethető srácra, akinek a kezében is sok van. Az élvonalban évek óta uralkodó nagy négyes - Nadal, Djokovic, Federer, Murray - közé eddig senkinek nem sikerült hosszú időre beférkőznie, még a rajtuk kívül Grand Slam tornát nyerő Juan Martin del Potrónak és Stanislas Wawrinkának sem.
Roland-Garros
Temetni kell Rafael Nadalt a Roland Garros közeledtével?
8 ÓRA
Grigor Dimitrov azonban más. Még mindig csak húszas évei elején jár, de szép lassan közelít a top tíz felé. Évek óta Baby Federernek becézik, hiszen ugyanolyan gyönyörű egykezes fonákja van, mint Rogernek. Játékstílusa, mozgása, ütései pedig kísértetiesen hasonlítanak minden idők legeredményesebb teniszezőjére.
A Baby Federer titulus kissé meg is zavarta Dimitrovot, aki a vártnál lassabban érkezett meg a legjobbak közé, de idén fantasztikusan teljesít. Van három tornagyőzelme, eljutott egy Grand Slam negyeddöntőig, ahol szorongatta Nadalt, múlt héten pedig élete első ATP 1000-es elődöntőjéig menetelt Rómában, ráadásul már a 12. a világranglistán. A GQ Magazin az év legstílusosabb sportolójának választotta, fiatal (és kevésbé fiatal) lányok milliói rajonganak érte.Na és persze nem utolsósorban sikerült meghódítania azt a szőke hölgyet, aki manapság is a világ egyik legkeresettebb sportolója: Maria Sharapova a barátnője.
A SportsPro szerint Grigor Dimitrov "fiatal, tehetséges és jóképű", de vajon ennyi elegendő az eladhatósághoz és a szupersztársághoz?Jelen sorok írója erősen hajlik afelé, hogy egyetértsen a fentiekkel, de azért persze nem árt még egy-két dolog. Önfegyelem, a sport iránti alázat, jólneveltség, műveltség, intelligencia, szakmai fejlődés, lelkierő, és a sztársportoló szerep megfelelő kezelése.Ha ezek mind megvannak Grigorban, akkor valóban ő lehet a tenisz következő nagy sztárja, és a jövő egyik legeladhatóbb sportolója.
Vagyunk páran, akik már meg is vették. :)

Fotó: Eurosport

ATP Rome
Djokovicson az esőszünet okozta két órás várakozás sem fogott ki
9 ÓRA
ATP Rome
Djokovic továbbjutott Rómában
9 ÓRA