A mérkőzést az ukrán teniszező nyerte, a meccslabda után pedig látványos zokogásban tört ki. A hálónál a két játékos hosszasan ölelkezett és beszélgetett. Most Bogdan elmesélte, hogy mi zajlott le kettőjük között.
„Gratuláltam neki a győzelemhez és az erejéhez, amivel meg tudta nyerni a meccset. Csak sírt és annyit mondott, hogy most milyen nehéz neki. Csak biztattam, tudom, hogy milyen erős és a következő meccseken is képes lesz a győzelemre. Mondtam neki, hogy ne aggódjon, mert fentről kap segítséget, minden rendben lesz vele és a családjával is. Láttam rajta, hogy mennyire kivan, szerintem fel sem fogta, hogy megnyerte a meccset.”
A világranglista 101. helyén álló Bogdan elmondta, hogy számára is komoly megterhelést jelentettek az elmúlt hét háborús hírei.
Roland Garros
Nadal és Djokovic már a nyolc között találkozhat, egy ágon vannak Alcarazzal és Zverevvel
17 ÓRÁJA
„Mondtam neki, hogy engem is mennyire megérintett a helyzet, a meccsen úgy éreztem, hogy én is osztozom Yastremska érzéseiben. A mérkőzés közben próbáltam biztatni magamat, de nem éreztem jól magam. Úgy éreztem, hogy neki kell nyernie, szinte szégyelltem magam ellene a pályán.
Már a meccs előtt küldtem neki üzenetet, akkor még nem tudta, hogy ki tud-e utazni Lyonba. Aztán másnap láttam a sorsolást és, hogy Dayana ellen kell kezdenem. Nem is tudtam hogy készüljek ellene, csak sajnáltam, hogy vele kell játszanom. Aztán azt mondtam magamnak, hogy mindketten azért lépünk pályára, hogy nyerjünk, ezért mindent bele kell adnom. Bevallom még sosem éreztem ilyet a pályán.
Végig azt éreztem, hogy ez több, mint egy teniszmeccs. A pályán osztoztunk az érzelmeinkben, különleges pillanat volt ez kettőnk között. Még csak 21 éves, el kellett jönnie otthonról egy táskával, úgy, hogy nem is tudja láthatja-e még a szeretteit. Beleéltem magam a helyzetébe, mélyen megérintett. Remélem, hogy megnyeri a tornát, az élete nagy pillanata lehetne.”
A meccs után Bogdan Instagramra is kirakott egy támogató üzenetet Yastremka számára, amire az ukrán teniszező is válaszolt az ukrán és román zászlóval együtt.
„Mindent köszönök, emlékezetes nap és mérkőzés volt ez számunkra.”
Dayana Yastremska a negyeddöntőből is továbbjutott, az 5. kiemelt olasz Jasmine Paolinit győzte le. Az elődöntőben Sorana Cirstea lesz az ellenfele. Nagy kérdés, hogy az elmúlt hét eseményei mennyit vettek ki belőle fizikálisan és mentálisan vagy a nagy támogatás és szeretethullám plusz erőket ad számára.
Forrás: eurosport.de
Tenisz
Korábbi Grand Slam-győztessel kezd Bondár és Balázs is
17 ÓRÁJA
Roland Garros
Djokovicot a revánsvágy miatt is tartja esélyesnek a Roland Garroson az Eurosport szakértője
EGY NAPJA