A US Open második hetében a torna egyik volt negyeddöntősével, Szávay Ágnessel beszélgettünk.
Ági, 2007-ben, 18 évesen legyőztél két kiemeltet (Krajiceket és Petrovát), és végül Kuznetsova állított meg a nyolc között. Párosban az elődöntőig meneteltetek Uhlírovával. Pályafutásod legsikeresebb két hete volt. Mi a legemlékezetesebb élményed így hét év távlatából?
Az egész verseny! De talán ami még óriási élmény volt, New Havenben (US Open előverseny) döntőt játszani, sajnos az utolsó meccset a derekam miatt egy győztes szett után fel kellett adnom. De például Stosurt, Hantuchovát és Daniilidout is sikerült azon a tornán legyőzni, ami a US Open mellett igen jó emlékként maradt meg bennem.
Tenisz
Meglepetésre Nadal már a legjobb 8 között kiesett Madridban
EGY ÓRA

Ági az augusztusi táborban

Fotó: Eurosport

Már jó pár éve befejezted a profi pályafutásodat, és még mindig csak 25 éves vagy. Mivel foglalkozol nap mint nap?
Abszolút a tenisznél maradtam, pici gyermekeket oktatok, táborokat szervezek, különböző sportágnépszerűsítő rendezvényekre járok, a Speciális Olimpikonok nagykövete vagyok, elkezdtem a TF-et, úgyhogy tanulok, és közben még mindig azon ügyködöm, hogy legyen egy saját teniszakadémiám. Plusz a Digi Sporton is kommentálom a profi teniszmeccseket.
Jó pár év, sok-sok sikerlehetőség "maradt benned" a sérülések miatt. Hiányzik a profi lét? Sajnos nekem annyi fájdalommal járt az élsport, szinte az egész profi karrieremet sérülten és rengeteg betegséggel játszottam végig. Így maga az élsport nem hiányzik, a tenisztől meg nem szakadtam el, úgyhogy azt gondolom, kerekebb az életem mint valaha is volt :-)

Venus ellen a 2009-es Garroson 6/4, 6/0

Fotó: Eurosport

Sosem játszottál hivatalos egyes meccset Serena Williamsszel. De felteszem, van róla bőven személyes tapasztalatod. Milyen ő a játékostársakkal, hogyan viselkedik a pályán kívül? Párost volt szerencsém ellene játszani, ráadásul pont aznap, amikor a Roland Garroson egyéniben megvertem a nővérét, Venust. Szóval elég dühösek voltak és mindenáron ki akartak lőni. De nem sikerült nekik :-) Nem igazán vegyülnek a többi játékossal, ők elvannak a saját kis világukban.
Szerinted Serena meddig fogja uralni a női mezőnyt? Mi az, ami annyira magasan a többiek fölé emeli?
Szerintem Serena minden idők egyik, ha nem a legjobb női teniszezője, és addig fogja uralni a teniszt, amíg játszik. Kimagasló természetesen az erőfölénye, de technikailag és mentálisan is jóval erősebb szerintem mindenkinél.
Serena egyelőre magabiztosan menetel az idei US Openen. Mit gondolsz, meg fogja nyerni a tornát? Ha nem, akkor ki állíthatja meg és hogyan?
Szerintem ő fogja megnyerni a tornát.
Térjünk át a pasikra. Van kedvenc játékosod?
Igen, Nadal Nadal Nadal :-) Ő az a játékos, aki pályán kívül a nagy sikerek után is ember tudott maradni, mindig jókedvű, vicces, udvarias, mindenkivel beszélget, ott van a többi játékos között. Kimagasló személyiség :-)
Djokovicot és Federert tartják most a legtöbben a két egyértelműen kimagasló esélyesnek. Miért annyira nehéz legyőzni őket, és ki az, akinek most mégis sikerülhet? Én Djokovicot tartanám személy szerint esélyesebbnek, méghozzá azért, mert sokkal fittebb és mentálisan is az egyik legjobb képességű teniszező. De tegyük hozzá, hogy már a legjobb 8 között Andy Murray az ellenfele, aki szintén egy kiváló játékos.
El tudod képzelni, hogy Fucsovics Marci is eljusson erre a szintre? A top 10-be kerüléshez mi a legfontosabb: a tehetség, a testi erő, vagy a mentális, fegyelmi tényezők?
A top 10 az elképesztő szint, ahhoz mindenből kimagaslónak kell lenni, nem tudom hogy Magyarországról ez lehetséges-e. Fucsovics Marci egy Isten adta tehetség, nagyon jó fizikai adottságokkal és technikával rendelkezik. Voltak régebben nála hozzáállásbeli problémák, személyesen mostanában nem láttam, de azt hallottam, rengeteget változott és jó úton halad. Én nagyon szeretem őt mint embert is, a játékát szintén, úgyhogy tiszta szívemből drukkolok neki, hogy elérje azokat a célokat, amelyekért küzd nap mint nap.
ATP Madrid
Meglepetés Madridban: Nadal simán kiesett
EGY ÓRA
Tenisz
De Niro lepattintja Federert egy Svájcról szóló reklámfilmben
3 ÓRA