konyv

Fotó: Eurosport

Először is az ötlet nem az enyém. Még igencsak kezdő kommentátor voltam az Eurosportnál, tán egy éve, ha ott dolgozhattam, mikor Gundel Takács Gábort megkeresték, hogy legyen a Tenisz Magazin főszerkesztője. Az ötlet az övé, ő gondolta úgy, hogy az olvasók, akik alighanem maguk is rendszeresen játszanak, szívesen kipróbálnának ezt-azt a sztárok trükkjei közül. Mindezzel természetesen nem a felelősséget szeretném tologatni, hiszen az egészen biztos, hogy az alapgondolat helyes, minden teniszező próbálkozik ilyesmivel. Azt azonban nem tudom, hogy dolgozataim nyomán megpróbált-e valaha, bárki is úgy röptézni, mint ahogy mondjuk Rafter, úgy fogadni, mint Agassi. Nem tudom nyújtottam-e bárkinek is bármilyen segítséget az alatt a két év alatt, amíg a rovat (ha az volt egyáltalán) létezett.
Egy ideig úgy gondoltam, össze lehetne fűzni ezt az egészet egy könyvvé, noha soha nem gondoltam azt, hogy alkalmas lennék arra, hogy írjak egy jó teniszkönyvet.
Roland-Garros
Mahut/Herbert - Bublik/Golubev - Roland-Garros
10 ÓRÁJA
Rosszat meg nem akartam.
Én valamikor atléta voltam, hogy is jönnék én ahhoz.
Meg aztán lusta is voltam picit, vagy a munkám volt sok, felfogás kérdése.
Mindenesetre az események mindig gyorsabban történtek, mint ahogyan nekem ment az írás, így aztán lemaradtam, de nagyon. Vagy négyszer újrakezdtem. Aztán meguntam újrakezdeni. A jelen pillanatban a számítógépemen pihenő, legfrissebb írásokban, Léjtnek,  Rogernek, Maratnak, Andynek és JCF-nek összesen volt hét GS győzelme.
2004. április 12-én.
Tegnap azonban, mikor sokadszor olvasgattam a kommenteket, rájöttem, valamire talán jók lehetnek ezek az írások. Néhányan, akik szeretik a teniszt, de nem foglalkoztak vele még eleget esetleg, talán, tanulhatnak belőle. Dolgoztam egy jó darabig teniszoktatóként, ez alatt a nem kevés idő alatt egy dolgot tanultam meg, de azt nagyon. Ha valaki amatőr játékosoknak, teniszrajongóknak szeretne segíteni, akkor messze nem az a legfontosabb, hogy ő maga milyen szinten teniszezik, hanem, hogy látja-e a lényeget.
És ha látja, akkor át tudja-e adni. Tudja-e láttatni. El tudja-e mondani.
Színesen, érdekesen.
Úgyhogy, úgy döntöttem átolvasgatom majd ezeket az írásokat, esetleg ki is egészítem őket, aztán felrakom ide, hátha esetleg valakinek az épülésére szolgál.
Ha meg nem tetszenek, majd szóltok, és akkor abbahagyom.
Roland-Garros
Hazai győzelem férfi párosban, a sírból hoztaák vissza a döntőt a franciák
10 ÓRÁJA
Roland-Garros
A férfi döntő elhozhatja az idei Roland Garros gáláját
11 ÓRÁJA