Sportágak közötti szokatlan, ugyanakkor nem példa nélküli támogatói megegyezésről számolt be a napokban Roberto Bautista Agut és a Villareal CF labdarúgó csapat. A megállapodás értelmében a spanyol teniszező a következő két és fél évben a labdarúgócsapat címerét is viseli majd a mérkőzéseire készített ruházatán.


A teniszben teljesen megszokott, hogy a játékosok egyéni szponzorációs szerződéseket kötnek különböző cégekkel, amelyeknek logói aztán meg is jelennek a játékosok ruházatán. Így például abszolút természetes, hogy Novak Djokovic pólójának ujján a Peugeot, Dominic Thiem szerelésén egy osztrák bank, míg Angelique Kerber szerelésén a Mercedes emblémája virít. Az sem kelt különösebben nagy visszhangot, ha a játékosokat általában hazájuk egy-egy neves cége támogatja.
A minap bejelentett Bautista – Villareal együttműködés azonban a tenisz világában eddig példa nélküli jelenség, hiszen eddig soha egyetlen profi teniszezőt sem támogatott egy szintén profi futballklub. Ha kicsit tágítjuk vizsgálódásaink sugarát, akkor azonban találunk egy olyan példát, ahol egy futballklub támogatóként, esetünkben talán inkább partnerként, jelent meg egy másik sportágban. Néhány éve az azóta megszűnő Sauber Forma-1-es csapat autóin ott virított ugyanis a Chelsea FC címere, hirdetve a két márka közötti együttműködést.
Roland-Garros
Mahut/Herbert - Bublik/Golubev - Roland-Garros
5 ÓRÁJA

sauber-chelsea.jpg

Fotó: Eurosport

A világranglistán jelenleg tizenkettedik helyen jegyzett Bautista maga is Castellon tartományból származik sőt, gyerekként játszott is a Villareal utánpótlásában. Egy ideig párhuzamosan űzte a labdarúgást és a teniszt, mígnem aztán választania kellett, hogy melyik sportágra fektet nagyobb hangsúlyt a másik rovására, ő pedig az egyéni sport mellett döntött. A kötődés azonban megmaradt gyerekkori klubja iránt, a Villareal pedig most felélesztette ezt a kapcsolatot.
„Több mint húsz éve vagyok kapcsolatban a klubbal, nagyon boldog vagyok, hogy a Villareal család tagja lehetek. Örülök, hogy csatlakozhatok a brandhez, és bárhová is megyek, magamon viselhetem a klub címerét.”
─ kommentálta az együttműködést a Wimbledonban 2019-ben elődöntőt játszó, Davis Kupa-győztes teniszező. 
Az együttműködés értelmében a Villareal CF címere ott lesz majd Bautista meccseken viselt pólóinak ujján, aki ezen kívül képviseli majd a csapatot különböző rendezvényeken, illetve használhatja a labdarúgócsapat rendelkezésére álló szolgáltatásokat.
Fernando Roig, a Villareal CF elnöke elégedetten nyilatkozott az együttműködés létrejöttének bejelentését követően:
„Roberto Castellon tartományának leghíresebb sportolója és egyben a világ egyik legjobb teniszezője. Amikor lehetőségünk nyílt arra, hogy partnerségre léphessünk vele, egy percig sem haboztunk. A Villareal számára megtiszteltetés egy ilyen embert maga mellett tudni.”
A tervek szerint Roberto Bautista Agut először New Yorkban viselheti gyerekkora futballklubjának címerét a meccsszerelésén, a neve ugyanis ott van a Cincinattiből idén kivételesen a Nagy Almába költöztetett ATP 1000-es versenyre nevezettek listáján. A Villareal CF a mögöttünk hagyott spanyol bajnoki szezonban az ötödik helyen végzett, a csapat így a következő szezonban, immáron az új vezetőedző, Unai Emery vezetésével az Európa Ligában indulhat. 
via Ubitennis
Roland-Garros
Hazai győzelem férfi párosban, a sírból hoztaák vissza a döntőt a franciák
5 ÓRÁJA
Roland-Garros
A férfi döntő elhozhatja az idei Roland Garros gáláját
6 ÓRÁJA