Sofia Kenin bejutott az Abu-Dzabiban rendezett 500-as WTA-torna nyolcaddöntőjébe, miután ellenfele, Kirsten Flipkens szettelőnyből feladni kényszerült a mérkőzést. A belga teniszező egy reklámtáblában esett el, és szedett össze csúnyának tűnő sérülést.


A korábbi wimbledoni elődöntős, Kirsten Flipkens kifejezetten jó játékot bemutatva, 7:5-re megnyerte az első szettet a tavalyi Ausztrál Open bajnoka, Sofia Kenin ellen az Abu-Dzabiban zajló 500-as torna második fordulójában. Az amerikai a második játszmában 5:4-nél az egyenlítésért adogatott, amikor ellenfele egy meglehetősen szokatlan sérülést szedett össze. Flipkens az alapvonal mögött elhelyezett reklámtáblában esett el, és fordította ki bokáját. Hangos káromkodást követően könnyekben tört ki, majd az ápolás után ugyan rá tudott lépni a lábára, de feladta a találkozót.
Flipkens jelenleg a 86. helyen áll a világranglistán, de korábban a legjobb 15-ben is megfordult. Egyelőre nincs arról információ, mennyire komoly a sérülése, veszélyezteti-e indulását a február elejére csúsztatott Australian Openen.
Wimbledon
Cameron Norrie - Steve Johnson - Wimbledon - a mérkőzés legjobb pillanatai
12 ÓRÁJA
Ouch! Poor Kirsten Flipkens 😟 (retired vs Kenin at 7-5 4-5)(GIF @popalorena) pic.twitter.com/bsVe76lEcL— We Are Tennis (@WeAreTennis)
Természetesen Sofia Kenint is megrázta ellenfele balesete, az amerikai a legjobbakat kívánja Flipkensnek, és reménykedik benne, hogy a belga gyorsan felépül.
„Nyilvánvalóan felzaklatott a dolog, eléggé megérintett. Jó barátok vagyunk, és egyébként sem szívesen látsz ilyent. Remélem, hogy gyorsan felépül, és készen áll arra, hogy pályára lépjen Ausztráliában. Nem így szerettem volna nyerni”- nyilatkozta a mérkőzés után a torna 1. kiemeltje.
Kenin elmondta, át akart menni a háló túloldalára, hogy segítsen riválisának, de a koronavírus miatti szabályozások ezt nem teszik lehetővé.
A táblát, melyben Flipkens elesett, az alapvonal mögött, a vonalbíró széke előtt helyezték el, a belga hátrafelé mozogva, a labdára koncentrálva nem vette észre az akadályt. Felmerül a kérdés, a pályán lévő reklámtáblák mennyire veszélyeztetik a játékosokat, nem kellene-e máshol helyet találni a szponzorok hirdetéseinek. Kenin úgy gondolja, nem feltétlenül szükséges eltávolítani a táblákat a pályáról, egyszerűen csak jobban kell figyelni arra, hogy hová teszik őket.
„Alapvetően nekem nincs problémám velük. Ez az első alkalom, hogy ez történik egy játékossal, úgyhogy azt hiszem, nem kell tőlük megszabadulni, csak egy kicsit hátrébb kellene helyezni őket. Ez csak egy szerencsétlen baleset volt, ami néha sajnos megtörténik. Nyilvánvalóan ez nem fordul elő minden mérkőzésen, ma nagyon szerencsétlenül alakult”
- felelte Kenin az újságíróknak a reklámtáblák eltávolítására vonatkozó kérdésre.
Nem ez az első eset egyébként, hogy egy reklámtábla balesetet okoz. 2018-ban Monte Carlóban Thanasi Kokkinakis esett el hasonlóképp, az ausztrál a mérkőzést be tudta fejezni, de később kiderült, hogy ez okozta azt a térdsérülését, melynek következtében egy hónapos kihagyásra kényszerült. 
Oops. 😳#RolexMCMasters pic.twitter.com/j5pPR5Bk4D— Tennis TV (@TennisTV)
via
Wimbledon
Tsitsipas Kyrgios ellen, Swiatek tovább nyújtaná veretlenségét
13 ÓRÁJA
Wimbledon
Djokovic simán verte Kecmanovicot
15 ÓRÁJA