A korábbi US Open-döntős Daniil Medvedev azt mondja, igyekszik távolabbról nézni az elmúlt hetekben nyújtott teljesítményét. Minderről azok után beszélt, hogy a szentpétervári torna második fordulójában szettelőnyből kikapott Reilly Opelkától. 


Az első kiemelt orosz 6:2, 5:7, 4:6 arányú vereséget szenvedett amerikai ellenfelétől. Ez volt a harmadik torna zsinórban, amikor Medvedev nem tudott legalább két meccset nyerni egymás után. A címvédő ugyan 91 százalékban hozni tudta a pontokat az első szervái mögött, ám ez sem volt elég a győzelemhez.
Az elmúlt hetek vereségei ellenére az orosz úgy véli, a 2020-as szezon eddig összességében pozitívan alakult a számára. Jelenleg a hatodik helyen áll a világranglistán, ami csak két hellyel rosszabb, mint az eddigi legjobbja, és eddig már több, mint 1 millió 600 ezer dollárt keresett az idén. 
ATP Washington, DC
Nadal kőkemény, háromórás mérkőzésen jutott tovább Washingtonban
6 ÓRÁJA
"Persze minden vereség után, főleg egy hazai tornán elszenvedett második körös vereség után legszívesebben azt mondaná az ember, hogy ez egy borzasztó szezon"
- nyilatkozta
Medvedev
.
"De azt se felejtsük el, hogy elődöntős voltam a US Openen, és az év elején jól játszottam az ATP-kupában. Egyszer fenn, egyszer lenn, ez teljesen normális. Szeretném a szezont jól befejezni, és annyi meccset nyerni, amennyit csak lehet. Ha összejön a sok győzelem, a szezonom sikeres lesz."
Medvedev igazán 2019 második felében került a figyelem középpontjába, amikor zsinórban hat tornán is bejutott a döntőbe. Wimbledont követően 29-3 volt a mérlege. Az orosz azóta folyamatosan a top 10 tagja, és eddig összesen hét ATP-tornagyőzelem birtokosa, melyek közül négyet az előző szezonban szerzett. 
Bár tavaly komolyat lépett előre a világranglistán és sokkal veszélyesebb ellenfél lett belőle a többiek számára, ő azt mondja, a játékstílusa alapvetően nem változott. 
"Nem arról van szó, hogy játékosként egyáltalán nem változtam. Csupán arról, hogy ebben az életkorban, amikor az alap dolgok már stabilizálódtak, nagyon nehéz bármin is változtatni. Hozzá lehet adni persze ezt-azt a repertoárhoz, és lehet egy kicsit fejleszteni a már meglévő dolgokon, de nagyjából ennyi. Valami ilyesmit csinálunk a csapatommal is. Játékosként nem változom, megvan a saját stílusom, amihez ragaszkodom. Már csak azért is, mert az általában működik. Emberileg persze folyamatosan változom, bár most nem tudnék megnevezni egy konkrét dolgot sem."
Orosz forradalom: Medvedev és Rublev botrányos juniorokból lettek példamutató topjátékosok | Eurosport
Daniil Medvedev és Andrey Rublev is tükörsimán hozta a maga mérkőzését a US Open szombati játéknapján, ami azt jelenti, hogy mindkét orosz teniszező bejutott a legjobb tizenhat közé. A meccseik utáni sajtótájékoztatókon sokat elárultak kettejük közös múltjáról is, mely még junior korukban kezdődött.
Medvedev 16-9-es idei mérleggel, tornagyőzelem nélkül vág neki a szezon utolsó versenyeinek. A következő tornája Bécsben lesz, majd jön a Párizs Masters, végül pedig az ATP-vb Londonban.
"Általában egy-két óra alatt túlteszem magam a vereségeken, persze ez azért a vereségtől is függ. Mindenesetre a dolog sosem tart tovább egy-két napnál. Az a jó a teniszben, hogy mindig jön a következő torna. Pénteken már újra edzek, úgyhogy marad a kemény munka azért, hogy egyre jobb és jobb legyek."
Ubitennis
ATP Washington, DC
Csak a szokásos Nadal: remek lábközötti után nyert labdamenetet
7 ÓRÁJA
ATP Washington, DC
Csak a szokásos Nadal: remek lábközötti után nyert labdamenetet
7 ÓRÁJA