Nick Kyrgios kifejezetten sértve érzi magát attól a szerinte felháborító gondolattól, hogy őt bárki is egy kalap alá vegye korábbi Davis-kupa-csapattársával.

Megszokta már, hogy rosszfiúnak tartják, ezzel már pont nem foglalkozik. De azért arra ne vetemedjen már senki, hogy összehasonlítsa őt Bernard Tomiccsal.
Kyrgiosszal elő szokott fordulni, hogy úgy istenigazából szabadjára engedi a gondolatait és az érzelmeit a közösségi médiában. Most az dühítette föl, hogy valaki a pályán és az azon kívüli ténykedései alapján is egy kategóriába sorolta őt Bernie-vel.
Wimbledon
Tsitsipas Kyrgios ellen, Swiatek tovább nyújtaná veretlenségét
13 ÓRÁJA
Ma összehasonlítottak Bernard Tomiccsal, aminél sértőbbet én még soha nem éreztem
– mesélte Kyrgios az Insta-sztorijában.
„Neki van például alapítványa? Vannak ilyen jellegű kezdeményezései? És gyűjtött mondjuk pénzt a bozóttüzek idején? Á, emberek, ez így gusztustalan. Nekem semmi közöm egy olyan valakihez, aki fenn van az OnlyFans-en is.”
Ja, és, ami a pályán elért eredményeimet illeti, én megvertem a Nagy Négyes mindegyik tagját.
Az nem egyértelmű, ki volt az, aki összehasonlította őket, és hogy mennyire gondolta komolyan, de az világos, hogy Nick egyáltalán nem szórakozott jól a dolgon.
Kyrgios néhány évvel ezelőtt ’A bennem dúló harc’ címmel írt egy cikket, melyben többek között arra is kitért, hogy szerinte Tomic eltévedt az útján. Szerinte ugyanis korábbi jó barátja manapság folyamatosan ellentmondásba kerül saját magával.

Bernard Tomic

Fotó: Getty Images

„Téved az, aki úgy gondolja, egy kupacba lehet tenni engem vele” – írta Kyrgios. „Fiatalon jó cimborák voltunk, de Bernie elvesztette az irányt. Ki kell találnia, mit is akar igazából. Azokhoz a dolgokhoz, amiket mostanság tesz és mond, én már nem tudok kapcsolódni.”
„Mond valamit, aztán annak az ellenkezőjét csinálja. Az egyik nap azt mondja, a tenisz már nem okoz neki örömöt, másnap pedig azzal jön, hogy az egyetlen dolog, ami boldoggá tenné, ha Grand Slamet nyerne. Ennek semmi értelme.”
A köztük lévő problémák még 2016-ban kezdődtek, amikor Tomic azzal vádolta meg Nicket, hogy csak tetteti, hogy beteg azért, hogy ne kelljen játszania a Davis-kupában. Ezután beszéltek telefonon, és úgy tűnt, helyre is tették a dolgokat. Az azért eléggé valószínű, hogy a kapcsolatuk ettől kezdve valamelyest megváltozott.
„Csak a pillanat hevében mondtam, amit mondtam” – korrigálta szavait Tomic. „Szerettem volna, ha itt van velünk és játszik, de nyilvánvalóan beteg volt, ezért ez nem volt lehetséges. A feltételezésem egy tavalyi esetre alapoztam, amikor nem jött el velünk Csehországba játszani egy hasonló esetben, viszont nem sokkal később valahogy már képes volt játszani Indian Wellsben.”

Bernard Tomic és Nick Kyrgios

Fotó: Imago

Tény és való, az elmúlt néhány évben Kyrgios tényleg eléggé más úton jár, mint Tomic. A vérmérsékletéért, a meggondolatlanságáért, a bunkóságáért sokat szidott ausztrál 2020 elején adománygyűjtésbe fogott az ausztráliai bozóttüzek áldozatainak a megsegítésére. Aztán a pandémia idején felelős magatartásra biztatott mindenkit, és bírálta azokat, akik megszegték a járványügyi korlátozásokat.
Ez utóbbira kiváló példa, hogy a Djokovic-féle Adria Tournak már az ötletét is kritizálta, aztán pedig a játékosoknak az esemény során tanúsított viselkedését sem hagyta szó nélkül. Nem is beszélve azokról a káros következményekről, melyek a verseny után kialakultak.
A pályán elért eredmények tekintetében is ég és föld a két játékos. A legmagasabb ranglistás helyezésük között ugyan nincs olyan nagy különbség, hisz Tomicnak a 17., míg Kyrgiosnak a 13. hely a legjobbja. Jelenleg azonban előbbi 200-on kívül van a világranglistán, míg utóbbi az 56. helyen áll úgy, hogy nem is nagyon játszott az elmúlt bő egy évben.

Kyrgios és Djokovic

Fotó: Eurosport

Azonban a Nagy Négyes elleni mérleg talán a legbeszédesebb. Tomic egyiküket sem tudta eddig megverni egyszer sem. Nadal ellen 0-3, Federer ellen 0-4, Murray ellen 0-5, Djokovic ellen pedig 0-6 a mérlege.
Kyrgios azonban 2-0-ra vezet Djokovic ellen, 3-5-re áll Nadallal szemben és verte már meg Murray-t és Federert is.
Forrás: részben Tennis Now, news.com.au
Wimbledon
Djokovic simán verte Kecmanovicot
15 ÓRÁJA
Wimbledon
Nadal közel állt a visszavonuláshoz, Świątek elmondta, mi fogja vissza a füves borításon
EGY NAPJA