Serena Williams az Architectural Digest stábját körbevezette új otthonában, amelyben kiemelt hely jutott a művészeteknek. No meg a megszámlálhatatlanul sok trófeának.

Serena és Venus Williams több mint húsz éven át osztoztak közös otthonon Palm Beach Gardensben, nemrég azonban Serena – férjével, Alexis Ohaniannel és lányukkal, Olympiával – új házba költözött. Valójában persze nem nagyon távolodott el testvérétől és szüleiktől, hiszen a környéken vásárolt meg egy ingatlant, amit aztán megpróbált a saját ízlése, illetve a megváltozott szükségleteik szerint kialakítani.
Magától értetődő volt, hogy az új otthon megtervezésére a V Starrhoz, vagyis Venus lakberendezésre szakosodott vállalkozásához fordulnak. „Ez volt az első alkalom, hogy külön költöztünk Venusszal, szerettem volna jelentőségteljessé tenni” – magyarázta Serena. „Fontos, hogy tudd a helyed. Teniszben nagyon jó vagyok, a lakberendezésben nem annyira. De azért sokat tanultam abból, hogy Venust figyeltem.”
Tenisz
Olympic Top Moments : Serena Williams
25/04/2020 09:46
A tervezőcég fő célkitűzése az volt, hogy Serena víziója szerint tervezzék meg a belső teret, ám ez a folyamat közben változott. Azt követően ugyanis, hogy megvásárolta a spanyol mediterrán stílusban épült házat, úgy érezte, életének új szakaszához kevésbé illik a megszokott ízlése. Így aztán az új otthonában a modern, minimalista stílus került előtérbe, hangsúlyt fektetve Serena modern művészetek iránti fogékonyságára is.
Serena elárulta, a tervezésnél kimondott cél volt, hogy legyen egy nappali jellegű, ám attól valamelyest eltérő helyiség, így alkották meg a galériát. Az amerikai klasszis az Architectural Digest stábjának meg is mutatta a házban kiállított darabokat – amelyek között egy saját alkotást is elhelyezett. Serena nagy rajongója az afroamerikai történelemből előszeretettel ihletet merítő Radcliffe Bailey alkotásainak, a művésztől több tárgyat is őriznek a galériában.
Ha már a kiállított darabok: magától értetődő, hogy 73-szoros tornagyőztesként külön helyiséget kellett kialakítani a legfontosabb trófeáinak is. A gyűjteménynek csak egy részét őrzi Miamiban – eleve csak a győztes döntőkért járó kupákat állítja ki – köztük a Grand Slamek egy részével: megmutatta például, hogy a kétezres évek első felében még jóval kisebb trófeát vihettek haza a győztesek, mint manapság.
A videóból egyéb érdekességek is kiderülnek, például, hogy hol dolgozik Serena, amikor épp nem az edzőteremben vagy a teniszpályán időzik, és milyen helyiséget alakítottak ki a lazításra.