SID

Serena valóban esélyes volna a Garros megnyerésére?

Serena valóban esélyes volna a Garros megnyerésére?
By Eurosport

The 16/05/2018 at 15:37Updated The 16/05/2018 at 15:52

A visszalépések és az edzői nyilatkozatok mintha nem egy irányba mutatnának.

Serena Williams arra hivatkozva lépett vissza a versenynaptárában eredetileg szereplő Madrid Opentől, hogy "még nem áll készen a versenyzésre". Nem sokkal később lemondta a római szereplését is, a magyarázat szóról-szóra ugyanaz volt, mint korábban.

Mindezek után tegnap napvilágot látott Serena edzőjének, Patrick Mouratoglou-nak a nyilatkozata, melyet a WTA oldalának adott:

"Serena elindul a Garroson, és azért indul el, hogy megnyerje azt. Ő bármit képes elérni. Azok után, hogy már hat éve az edzője vagyok, ebben az állításomban egyre inkább biztos vagyok."

"Túl korán tért vissza, nem állt még készen. Ugyanakkor szüksége volt arra, hogy versenyezzen, így aztán úgy döntött, annak ellenére elindul a két nagy amerikai tornán, hogy még nem volt százszázalékos. Szüksége volt arra a néhány meccsre, hogy megérezze, mennyi munkát kell még elvégeznie. Azért, hogy aztán valóban készen álljon."

Serena Williams will take on her sister Venus (Adam Davy/PA)

Serena Williams will take on her sister Venus (Adam Davy/PA)PA Sport

A kincstári optimizmus persze teljesen rendjén való a mester részéről. De a fenti két állítás, nevezetesen, hogy Rómában még nem állt készen, illetve, hogy a két hétre rá kezdődő Roland Garrost viszont már megnyerheti, ha nem is üti egymást, de elég kevés rokon vonást mutat.

Persze egy Serena-szintű bajnok, ahol elindul, nyerni akar. Ez teljesen egyértelmű. És nyilván annak ellenére sem tekinthető esélytelennek, hogy mindössze négy meccset játszott az idén, melyek közül ráadásul kettőt elveszített.

Serena Williams, Patrick Mouratoglou

Serena Williams, Patrick MouratoglouGetty Images

Azonban ettől függetlenül Mouratoglou tegnapi nyilatkozata sokkal inkább tűnik a versenytársakkal szembeni pszichés hadviselés egyik elemének, semmint reális predikciónak a részéről.

Mindez rendben is van, hisz tudjuk jól, a meccsek nem mindig, illetve nem csak a pályán dőlnek el. Ha azonban az elmúlt közel öt hónapban lejátszott négy meccset, valamint a pályán töltött hat órát vesszük alapul, a fenti nyilatkozat legalábbis közel áll ahhoz, hogy komolytalannak tűnjön.

Persze, ha Serena valahogy átverekszi magát az első héten...

Serena Williams

Serena WilliamsGetty Images