Ütős esti programnak ígérkezett, ütős is lett. Nem volt akármi a három nagy egymás után a sanghaji ezresen.
Egyiküknek nem sikerült, pedig volt esélye, egyikük ott folytatta, ahol abbahagyta, egyikük pedig lejátszotta a szezon egyik legemlékezetesebb meccsét.
Novak Djokovic immáron 26 mérkőzés óta veretlen Kínában, és ember legyen a talpán, aki megveri Sanghajban. A világelsőt maximum azzal lehetne kizökkenteni a héten, ha megszületne a fia, hiszen továbbra is félelmetes, amit művel. Dominic Thiemnek sem volt sok esélye, 6/3 6/4 lett a vége.
Tenisz
Meglepő fordulatot vehet a tenisztehetség doppingügye
4 ÓRA
Rafael Nadalnak nem sikerült. Igaz, Feliciano Lopez ellen játszani meccshiánnyal és kezdődő vakbélgyulladással nem egyszerű, pedig még esélye is lett volna, így nem foghatja teljesen az előzményekre a vereséget. Rafa 5/3-ra vezetett a második szettben, a rövidítésben pedig volt szettlabdája is, ám Lopez ezúttal kihasználta a gyengébb pillanatokat, és 11 év alatt harmadszor győzte le a korábbi világelsőt. Nadal a meccs után annyit mondott, hogy kicsit szédül, de semmi komoly baja nincs, egyszerűen azért kapott ki, mert Lopez jobb volt.

Fotó: Eurosport

Roger Federer pedig megint alkotott. Egy újabb emlékezetes meccset a Monfils elleni US Open dráma után. Az extázisban sikoltozó sanghaji közönség előtt bréklabdáról és szettlabdáról fordította meg az első szettet, majd a második elveszítése után a döntő játszmára is hollywoodi forgatókönyvet tartogatott. A minden elismerést és dicséretet megérdemlő Leonardo Mayer remek tenisze hajszálhíján elég volt, ám Federer 4/5-nél adogatóként hárított két meccslabdát, majd a döntő szett tie-breaket is visszahozta 2-5-ről(!), további három egymást követő meccslabdáról. Majd biztos, ami biztos egy elképzelhetetlen tenyeres átemeléssel fejezte be a meccset a hálóhoz már könnybe lábadt szemekkel érkező Mayer ellen.
Tegyük hozzá, Mayer ötödik meccslabdája - az angol kommentátor szavaival élve - tényleg 2 milliméteren múlott.
A meccs azonban a 2014-es szezon egyik legjobb mérkőzése volt, Federer ÉS Mayer jóvoltából.
ATP Rome
Barty megsérült, Djokovicék meccsét halasztják
5 ÓRA
Roland-Garros
Lesznek nézők a Roland Garroson, a játékosokra szigorú szabályok vonatkoznak
10 ÓRA