MC6

Fotó: Eurosport

Súlyos elhavazódás miatt kicsit ugyan késve, de törve nem, vágjunk bele a salakszezonba. Red dirt, here we come!
Elsőként jöjjön a bulvár vonal. Sania Mirza azok után, hogy januárban felbontotta előző eljegyzését, a hétvégén férjhez ment pakisztáni kriketteséhez, aki múlt héten vált el előző feleségétől. Éljen a pakisztáni-indiai béke!
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo: Evans - Hurkacz összefoglaló
14 ÓRA
Beköszöntött a salakszezon, Monte Carlo az első nagy állomás a fiúknál, Djokóval, Rafával és Murrayvel. Rogernek sürgős házassági évforduló ünneplés jött közbe. Szerencsére most sem menekültünk meg a player's party fotóitól. Nem tudom, hogy vagytok vele, de szerintem a fiúk sokkal több stílusérzékkel tudnak felöltözni ezekre a bulikra, mint a lányok. A WTA partikon azért mindig akad 1-2 olyan gönc, amit nem tudunk hova tenni, de Rafáék remekül néznek ki. Mondjuk vicces, hogy Feliciano meghittebben néz Fernandóra, mint Sania újdonsült hitvesére.
Djokovic nem dolgozik többet együtt Todd Martinnal. Mindkét fél sikeresnek értékelte az együttműködést, és örökké hálás a másiknak, bla bla, de nem egy irányban képzelték el a további munkát. Nincs harag, de vége.
Múlt hétről vannak elmaradásaink, ezeket is pótoljuk. Flavia Pennetta pályafutása 9. tornagyőzelmét ünnepelte Marbellán, a döntőben három szettben verte Carla Suarez Navarrót, így 1 héttel a Dulkóval megnyert miami párosverseny után megint emelgethetett. A salakszezonban villanthat az olasz.
Ponte Vedra Beach-et gond nélkül húzta be Caroline Wozniacki, aki megvédte címét. Na jó, nem teljesen gond nélkül, hiszen az elődöntőben Vesnina 6/1 5/3-ra vezetett ellene, de hát erre már fel sem kapjuk a fejünket. Wozniacki halad a világelsőség felé, hiszen Serena Melbourne óta strandol, láthatóan csak a Grand Slamekre hajt rá. Márpedig egy Garros negyeddöntőt, és egy wimbledoni címet kell védenie. A dán persze ott nyüzsög Charlestonban is a héten, ahol első kiemelt. Barcelonában Schiavone a legmagasabban rangsorolt.
Juan Ignacio Chela szetthátrányból verte Sam Querry-t a houstoni döntőben, pályafutása ötödik salakos tornagyőzelmét szerezve, de az elsőt több mint 3 év után. Tavaly ilyenkor még 166. volt a világranglistán, ezzel a győzelemmel viszont 2008 után ismét visszatérhet a legjobb ötvenbe.
Egy zürichi kutatóintézet felmérése szerint a svájci férfiak szakmai sikereire jótékony hatással van az apaság. A kétfős reprezentatív minta alapján készült vizsgálat kimutatta, hogy a svájci férfi teniszezők jobb formába lendülnek, ha gyerekük születik. Tavaly például a binningeni születésű R. Federer (28) ikrei születésének évében 4 Grand Slam döntőig jutott, melyből kettőt is megnyert, pedig szakértők azt gondolták, hogy már befellegzett pályafutásának. Múlt héten pedig a 25 éves S. Wawrinka lausanne-i lakos nyerte pályafutása második egyéni trófeáját Casablancában, két hónapos kislánya, Alexia legnagyobb örömére.
[gallery link="file" columns="2"]
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo: Rublev - Caruso összefoglaló
14 ÓRA
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo: Fognini - Thompson összefoglaló
14 ÓRA