Egybehangzó sajtóértesülések szerint nézők nélkül, de megrendezik idén az amerikai nyílt teniszbajnokságot.


A Forbes, valamint a New York Times is arról számolt be honlapján, hogy az Egyesült Államok Tenisz Szövetsége (USTA) megegyezett a férfi, illetve a női versenyeket szervező ATP-vel és WTA-val arról, hogy az eredeti időpontban, augusztus 31. és szeptember 13. között megrendezi a US Opent.
A Grand Slam-tornát ugyanakkor nézők nélkül fogják lebonyolítani, a USTA képviselői már csak a helyi és az állami egészségügyi hatóságok engedélyére várnak a bejelentéssel.
Tokyo 2020 men
Djokovic már a negyeddöntőben - videó
EGY ÓRÁJA
"Lépésről lépésre követjük az újrakezdési protokollt, és nagyon bízunk abban, hogy hamarosan nyilvánosságra hozhatjuk: megrendezzük a versenyt"
- jelentette ki
Chris Widmaier
, a USTA szóvivője.
A nemzetközi teniszidény márciusban állt le a koronavírus-járvány miatt, és leghamarabb július végén folytatódhat. A US Opennel kapcsolatban korábban olyan ötletek láttak napvilágot, hogy az edzésekre érkező játékosok nem használhatnák az öltözőket, hanem a tréning után rögtön visszatérnének a repülőtér közelében lévő hotelbe. Ezt nem hagyhatnák el a torna alatt, és Manhattanbe sem utazhatnának be. Ha a férfi teniszezők kérik, előfordulhat, hogy csak két nyert szettig tartanak az ő mérkőzéseik is. A találkozókon előnyben részesülne a sólyomszem-technológia, kevesebb vonalbíró dolgozna a pályákon, és csak felnőtt labdaszedőket alkalmaznának.
A játékosokat Párizsban, Bécsben, Frankfurtban, Buenos Airesben és Dubajban "gyűjtenék össze", majd - negatív vírusteszt esetén - charterjáratokkal juttatnák el New Yorkba. A Queens negyedben lévő helyszínen aztán naponta ellenőriznék a testhőmérsékletüket és tesztelnék őket.
A legjobbak közül a világelső Novak Djokovic és a második Rafael Nadal már jelezte, hogy a rendkívül szigorú óvintézkedések miatt valószínűleg nem indul a US Openen. Egyelőre azonban az is bizonytalan, hogy az országonként eltérő karantén-intézkedések miatt összejön-e elegendő teniszező New Yorkban, és hogy előzőleg 14 napos izoláció vár-e rájuk. A keleti parti metropolisz a járvány egyik legnagyobb gócpontjának számít az Egyesült Államokban.
MTI
Tokyo 2020
Djokovic már a negyeddöntőben
EGY ÓRÁJA
Tokyo 2020
Badosa napszúrás miatt feladta a meccset, kerekesszékben hagyta el a pályát
3 ÓRÁJA