A férfi teniszezők világranglistáján nyolcadik Andrey Rublev csatlakozott Alexander Zverevhez, az ATP-rangsor koronavírus-járvány miatt átdolgozott rendszere ugyanis szerinte sem tükrözi a valós teljesítményt.


A német színekben versenyző Zverev, aki hetedik a ranglistán, korábban abszurdnak nevezte, hogy annak ellenére a sérülés miatt egy évet kihagyó Roger Federer mögött maradt a sorban, hogy ő közben két tornát is megnyert, továbbá döntős volt egy Grand Slamen és egy 1000-es viadalon is.
Tenisz
"Tudom, mit akarok. Itt az ideje a Grand Slam-győzelemnek"
9 ÓRÁJA
Orosz játékostársa, Rublev idén 18 meccséből 16-on győzött, az ATP 500-as tornákat tekintve pedig már 21 megnyert meccsnél jár sorozatban.
"Ha normális rendszerünk lenne, akkor szerintem már én lennék a világ negyedik legjobb játékosa" - mondta újságíróknak a 23 éves Rubljov. "Önök hogy gondolják, melyik számomra a jobb, a nyolcadik, vagy a negyedik hely?"
A férfi versenyeket szervező ATP tavaly, a pandémia miatti öt hónapos leállás során befagyasztotta a világranglistát. Amikor tavaly augusztusban újraindult a teniszélet, egy átdolgozott pontszámítási rendszert léptettek életbe, amelyet idén márciusban meghosszabbítottak augusztus 9-ig. A hagyományos, 52 hetet figyelembe vevő számítás csak ezután indul majd újra.
"A mostani rendszerrel számomra sokkal nehezebb elérni a negyedik helyet" - közölte Rubljov.
Az orosz játékos a negyeddöntőbe jutásért küzd a dubaji tornán: ha nyer a 16 között és Fucsovics Márton is továbbjut, ismét a magyar éljátékossal találkozik majd. Másfél hete, Rotterdamban ők vívták a finálét, akkor az orosz 7:6 (7-4), 6:4-re nyert.
MTI
Tenisz
Nadal válaszolt az őt érintő GOAT-kérdésre, de neki fontosabb, hogy jó emlékeket őrizzenek róla
11 ÓRÁJA
Tenisz
Zverev nem számít zökkenőmentes visszatérésre súlyos bokasérüléséből
TEGNAP - 20:17