A B csoportban kicsit egyszerűbb lesz a számolás, mint a másik bandában, miután tegnap két dolog eldőlt. Söderling biztosan elődöntős, Nadal biztosan kiesett. Davydenko és Djokovics viszont nem egymás között harcolnak a másik elődöntős helyért. Davydenko az elméletben tét nélkül játszó Söderlinggel mérkőzik, míg Djokovics a szintén tét nélkül játszó Nadallal.
A helyzet az, hogy Davydenkónak két ember is segíthet: Söderling és Nadal. Ha ugyanis Davydenko megveri Söderlinget, akkor Djokovicsnak már nincs esélye, tökmindegy, hogy mit játszik Nadallal. (Ezért is tették bölcsen Djokovicsék meccsét korábbi időpontra.) Ha Nadal megveri Djokovicsot, akkor az szintén Davydenkónak kedvez, hiszen ez esetben is az orosz megy tovább.
Ekkor a Davydenko-Söderling meccs már nem a továbbjutásról, hanem csoporthelyezésekről döntene. És itt van a fifika: Söderling nem biztos, hogy segíteni akar Davydenkónak azzal, hogy hagyja magát megverni, de lehet, hogy saját jól felfogott érdeke kívánja majd ezt.
Tenisz
Medvedev tovább menetel Mallorcán
15 PERCE
Mivel a másik csoportban addigra már eldől, hogy ki melyik helyen jutott tovább, a svéd taktikázhat, hogy ő melyik helyen akar, hiszen adott esetben nem mindegy, hogy egy Federerrel vagy egy Verdascóval játszik az elődöntőben, elméleti síkon ugyebár.
Ha Söderling nyer, ő a csoportelső és Davydenko a második, ha Davydenko nyer, akkor fordítva, mert az egymás elleni eredmény döntené el a kettejük közötti sorrendet. (Továbbra is feltételezve, hogy Nadal megveri Djokovicsot).
Azonban formákat nézve, vagy feltételezve, hogy Nadal tét nélkül már nem akar keresztbe tenni Djokovicsnak, valószínűbb, hogy Djokovics egy győzelemmel megtesz mindent a továbbjutásért, aztán imádkozik, hogy Söderling megverje Davydenkót. Ő csak ezzel a két feltétellel juthat elődöntőbe.
Tehát Söderlingnek most elég nagy hatalom van a kezében, ugyanis gyakorlatilag eldöntheti, hogy hányadik helyen akar továbbmenni, és kit akar magával vinni a csoportból. Persze ez nem szerencsés helyzet, hiszen akármit csinál, ott lesz a gyanú felette. Még akkor is, ha esetleg tényleg nem tud mit kezdeni Davydenko űrteniszével.
Számára az lenne a legtisztább, ha rámenne a csoportelsőségre és a Davydenko elleni sima győzelemre, de akkor meg azt fogják mondani rá, hogy utálja az oroszokat. :D

wtfnn

Fotó: Eurosport

TENNIS-ATP-MASTERS

Fotó: Eurosport

ATP Eastbourne
ATP Eastbourne: Purcell - Seppi meccsösszefoglaló
EGY ÓRÁJA
Wimbledon
Sosem fogjuk megunni, ahogy Federer varázsol Wimbledonban
EGY ÓRÁJA