Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Emma Raducanu lemaradhat Wimbledonról az „ijesztő sérülését” követően

Németh Dániel

Publikálva 08/06/2022 - 13:19 GMT+2

A US Open-bajnok hét játék után kénytelen volt feladni a Viktorija Golubic elleni mérkőzését, sérülése miatt ugyanis képtelen volt folytatni a játékot. Mindez három héttel Wimbledon előtt nem épp a legjobb előjel, főleg, hogy Emma Raducanut számos sérülés hátráltatta már ebben a szezonban.

Emma Raducanu

Fotó: AFP

Rémálomszerűen indult Emma Raducanu füves pályás szezonja.
A 19 éves brit már a meccs legelején érezte, hogy valami nem stimmel, majd 4:3-as állásnál kezet nyújtott Viktorija Golubicnak, miután belátta: ebben az állapotban nincs értelme erőltetni a játékot. Bár Raducanu nagy reményeket fűzött a füves pályás szezonhoz, mivel ezen a borításon lényegesen nagyobb tapasztalattal rendelkezik, mint a salakon, jelenleg az is kétséges, ott lehet-e Wimbledonban, ahol tavaly berobbant a köztudatba.
A világranglista 11. helyén álló teniszező elmondta, fogalma sincs arról, hogyan sérült meg. „Ijesztő volt ez a sérülés. Rögtön a legelső játékban történt, és nagyon ijesztő volt, szerintem meghúztam valamit, de hogy pontosan mi történt, azt én sem tudom. Fogalmam sincs, mit tehettem volna, ennyi történt. Megvizsgáljuk majd, és onnantól meglátjuk” – magyarázta a US Open-bajnok, hozzátéve: egyelőre ő sem tudja, mikor játszik legközelebb.
„Fogalmam sincs, mi lesz Wimbledonnal. Akár az is lehetséges, hogy valami megrándult és begörcsölt. Egyelőre ezt nem tudom megmondani, elvégre nem diagnosztizálhatom magam. Ki kell vizsgáltatni. Nem is gondolok egyből a következő hétre, próbálok pozitívan gondolkodni. A felkészülésem megfelelően alakult, jól éreztem magam a pályán. Szerintem még a meccs alatt is voltak biztató jelek, a játék agresszivitása terén például.”
Azt is hozzátette: annyira korán történt a sérülés, hogy nem adhatta fel egyből a találkozót. „Azon gondolkoztam, hogy ha ezt az első játékban teszem meg, akkor az emberek azt fogják kérdezni, minek mentem egyáltalán pályára. Próbáltam átvészelni, a második játékban kértem a fizióst, de még utána is tudtam, hogy nagyon nehéz lesz a folytatás. Két játék után sem akartam feladni, utána pedig 3:1-re vezettem. De igazából már akkor is tudtam, hogy csak idő kérdése.”
Nyilvánvalóan nem tudtam szerválni, ráadásul olyan helyről érkezett a fájdalom, hogy mindenen változtatnom kellett: a mozgáson, a szervákon, a ki- és belégzésen.
Raducanu a sérülés ellenére jól kezdte a meccset, de idővel láthatóan elkezdte zavarni a játékban a probléma, Golubic pedig megfordította a találkozót. Bár a végeredmény miatt csalódott volt a brit, annak örült, hogy ismét hazai közönség előtt játszhatott. „Kedvesen fogadtak, remek érzés volt. Rendben vagyok – nyilván csalódott is, ez igazán balszerencsés volt. Úgy érzem, jól sikerült a munka, talán egy kis nyugalomra lenne szükség. Ami nem igazán jött össze, de ez nem rajtam múlik.”
A brit lány ebben a szezonban már a harmadik mérkőzését adta fel. Guadalajarában csípősérülés állította meg, Rómában pedig a hátával bajlódott – utóbbi ráadásul már a madridi versenyen is hátráltatta. Raducanu az év elején koronavírus-fertőzés miatt kénytelen volt kihagyni néhány versenyt, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon pedig a vízhólyagok vetették vissza a játékát, Danka Kovinić le is győzte őt a második fordulóban.
A kisebb-nagyobb sérülések ellenére Raducanunak nem kellett hosszabb időt kihagynia, igaz, a római eset is azt jelzi, hogy talán jobban járt volna, ha 100%-os fizikai állapotban vállalja csak a versenyzést. A nottinghami meccsét követően elmondta: nincs összefüggés a mostani és az előző sérülései között, ezúttal inkább a bordája körül érzett fájdalmat, ezért sem tudja megmondani, mikor léphet pályára. Mindenesetre a jövő heti, birminghami szereplése minimum kétséges.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés