Nincs két éve, hogy egy mosolygós, felszabadult Ana Ivanovics sajtótájékoztatóját hallgattam Párizsban, miközben próbáltam úgy lefényképezni, hogy te takarja ki őt a jobbján lévő Roland Garros trófeája. Egy boldog Grand Slam bajnok volt, aki a vasárnapi pezsgőzés után másnap arra ébredt, hogy világelső.
Nem egészen két évvel később hírértéke van annak, hogy a világranglista 58. Ana Ivanovics mérkőzést nyert a római tornán, és simán győzte le Elena Vesninát, aki a mérkőzés favoritja volt, hiszen 32. a rangsorban. Ana nem veszítette el egyszer sem az adogatását. Vesnina az idei eddigi legnagyobb skalpja Ivanovicsnak, 2010-ben ugyanis még nem győzött le ilyen magasan rangsorolt játékost. Legközelebb a tizediket kéne, jön ugyanis Victoria Azarenka.
Azt is kevesen gondolták volna, hogy Maria Kirilenko életében eljön az a nap, amikor néhány órán belül legyőzi Svetlana Kuznetsovát, Victoria Azarenkát és Vera Zvonarevát. Az orosz egyesben győzte le Kuzit, párosban a másik kettőt.
ATP Geneva
Fucsovics az ellenfél sérülése, Babosék az eső miatt nem játszottak
3 ÓRA
Apropó Kuznetsova, küszöbön áll egy újabb nagy zuhanás, ő az ugyanis, akinek több mint 3000 pontot kellene védenie a salakszezonban a tavalyi stuttgarti győzelem, római döntő és párizsi győzelem miatt. Mivel az első két állomáson sikerült kizuhannia az első körben, a Garros címvédésre pedig nagy tételben nem fogadnék, szélsebesen száguldhat kifelé a legjobb 10-ből, Safinával egyetemben.
Apropó Safina, na ő az, akinek szintén van veszítenivalója, 3520 pontot véd ugyanis röpke 1 hónap alatt. A stuttgarti döntő, római győzelem, madridi győzelem, párizsi döntő sorozatból összeszedett pontok egy részét már bukta is, hiszen az első két tornáján csak Ágit tudta legyőzni. Mentség lehet, hogy hosszú kihagyás után tért vissza, ő sem számíthatott jobbra. De azért vicces, hogy hónapokig dekkolt a világranglista dobogóján sérülten, most, hogy újra játszik, elkezd majd csúszni hátrafelé.
A magyar lányoknak nem jött be Estoril, az első kiemelt Szávay Ági és az ötödik kiemelt Czink Melinda is búcsúzott az első körben, és ami az igazán szomorú, mindketten verhető ellenféltől kaptak ki.
Amúgy welcome back Serena, hogy ízlik a tenisz? A női világelső január 30. óta először méltóztatott ütőt venni a kezébe. :D

60341699

Fotó: Eurosport

ATP Geneva
Nagy skalpot gyűjtött be a szabadkártyás tinédzser
5 ÓRA
ATP Geneva
Sorsdöntő két hónap elé néz a Genfben visszatérő Roger Federer
8 ÓRA