Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Nincs veszítenivalóm” - Alcarazra is veszélyes lehet a skalpvadász dán tehetség

Németh Dániel

Frissítve 04/11/2022 - 13:34 GMT+1

Holger Rune fantasztikus teljesítményt nyújtott fedett pályán, a menetelésre pedig akár már az U21-es vb előtt, Párizsban felteheti a koronát. A negyeddöntőben a világelső Carlos Alcaraz vár rá, akitől tavaly simán kikapott a NextGen-világbajnokságon, és aki a felnőttek között legalább egy lépéssel előtte járt. A mostani formájából kiindulva azonban benne van, hogy ezúttal a dán jön ki győztesen.

Holger Rune

Fotó: AFP

Akár egy nagy rivalizálás is elkezdődhet Párizsban.
Hivatalosan ez lesz a második mérkőzés Carlos Alcaraz és Holger Rune között az ATP Touron, ám ez az első alkalom, hogy valódi profi versenyen találkoznak. Tavaly még a milánói NextGen-világbajnokság csoportkörében futottak össze, Alcaraz pedig ellentmondást nem tűrő játékkal, 4:3, 4:2, 4:0-ra győzött a dán tehetség ellen. 2022-ben aztán mindketten nagyot léptek előre; Alcaraz Grand Slam-bajnok és világelső lett, Rune pedig top 20-as teniszező.
Csak a kontextus kedvéért: a szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt lejátszott meccsen Alcaraz a 32. helyen állt az ATP rangsorában, Runét pedig 100-on kívül jegyezték. Tenisz tekintetében Alcaraz – legalábbis most, a karrierjük kezdeti szakaszában – végig legalább egy lépéssel Rune előtt járt. Valószínűleg van az több is, hiszen a top 100 és a top 20 között lényegesen kisebb a különbség, mint a top 30 és a top 3, de pláne a világelsőség között. Rune mégsem lesz esélytelen a pénteki negyeddöntőben.
A fedett pályás sorozatot fantasztikus formában teniszezte végig, kísértetiesen hasonló eredményeket szállítva, mint az élete formájában teniszező Felix Auger-Aliassime. A kanadaihoz hasonlóan a 19 éves dán is döntőbe jutott egymás után három versenyen (Szófia, Stockholm, Bázel), más kérdés, hogy ezek közül csak a középsőt tudta megnyerni. Stockholmban viszont Stefanos Tsitsipast verte a döntőben, 3-0-ra módosítva ezzel a top 5-ös játékosokkal szembeni idei mérlegét.
picture

Párizsi tenisztorna: A Rune - Rublev mérkőzés legjobb pillanatai

„Mindketten 19 évesek vagyunk, sok van még hátra a pályafutásunkból. Nagyszerű ezt megtapasztalni. Juniorkorunk óta ismerjük egymást. Hihetetlen dolgokat művel, szóval nagyon izgatottan várom, hogyan alakul majd. Megpróbálom kiélvezni a játékot. Ő most a világelső, ez alapján azt gondolom, esélyesebb nálam. Igyekszem ennek megfelelően felszabadultan teniszezni, nincs veszítenivalóm.”
Alcaraz számára még mindig viszonylag új dolognak számít, hogy a skalpvadász szerepéből lényegében pár hónap alatt a préda szerepébe csöppent. Bár az utóbbi hetekben úgy tűnt, kezdi megszokni a helyzetet, fedett pályán sebezhetőbb a játéka, mint egy szabadtéri kemény pályás tornán, vagy mondjuk salakon. Rune viszont szemlátomást élvezi a fedett pályás teniszt, ami döntő fontosságú lehet ezen a mérkőzésen is.
Ezekre a mérkőzésekre vágysz. Csodálatos élmény lesz a világelsővel teniszezni a világ egyik legnagyobb pályáján. Ezért dolgozol, ezért küzdesz. Meg kell találnom a legjobb játékomat. Alcaraz a világelső, szuper játékos, nagyon izgatott vagyok, hogy kiderüljön, hol tartok hozzá képest.
Forrás: Tennis Majors

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés