Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Meglepheti Fucsovics Márton Novak Djokovicot? A magyar teniszező elárulta, hogy készül a szerb ellen

Szegedi Kristóf

Frissítve 28/05/2023 - 18:32 GMT+2

Roland Garros - Fucsovics Márton a második fordulóba jutott a francia nyílt teniszbajnokságon. A mérkőzés után egyből megkérdeztük a magyar teniszezőt arról, hogy milyen volt egy hazai pályán játszó ellenfél ellen kezdeni, és mit vár a következő fordulótól, ahol várhatóan Novak Djokovic lesz az ellenfele.

Djokovic elleni derbit érhet Fucsovics meggyőző első fordulós játéka

Marci, gratulálunk a győzelemhez, sosem könnyű egy Roland Garroson hazai játékost megverni, hogyan érezted belülről a mai meccset?
Először is köszönöm a gratulációt, nagyon örülök az első fordulós győzelemnek. Hazai játékos ellen valóban sosem könnyű, szabadkártyát kapott, közel teltház volt és mindenki neki szurkolt.
Próbáltam a saját játékomra koncentrálni, nem akartam mással foglalkozni, végig úgy éreztem, hogy kontrollálom a történéseket és éreztem, hogyha a saját játékomat tudom hozni, akkor nem lehet gond.
A 2. szett nagyon szorosan alakult, de egy sima 3 szettes meccs lehetősége is felsejlett, amikor break előnyben voltál. Hogyan tudtál fejben is erős maradni a 3. szett elején, tudván, hogy Grenier igencsak felszívta magát az egyenlítés után?
Igen, a 2. szett tényleg nagyon szorosan alakult, voltak lehetőségeim, de kicsit befeszült a kezem, nem tudtam elengedni magam, a tenyeresek is feszesebbek voltak és jöttek a hibák is. Ettől függetlenül az önbizalmam így is megmaradt, erős voltam fejben és fizikálisan sem voltak gondjaim, és éreztem, hogy könnyen kimászok majd a kisebb hullámvölgyből. A 3. szettől kontrolláltam is a játékot, és 100%-ig biztos voltam benne, hogy ha visszatérek a jó útra, akkor nyerni fogok.
A következő fordulóban szinte biztosan Novak Djokovic lesz az ellenfeled, akivel már kétszer is találkoztál Grand Slam-tornán. Mit vársz attól a meccstől, mi kell ahhoz, hogy egy szoros meccset játszhass Djokoviccsal?
Valóban nagy eséllyel Djokovic következik a 2. fordulóban, hétfőn játszik majd, bele fogunk nézni a mérkőzésébe természetesen. Meglátjuk, hogy mozog, hogyan érzi magát a pályán és megpróbáljuk kialakítani a megfelelő stratégiát. Valószínűleg nagyobb pályán fogunk játszani, sok néző lesz, megpróbálom majd élvezni a meccset, és kihozni belőle a legtöbbet, de a találkozó favoritja Djokovic lesz.
A tervek szerint szerdán lépsz pályára legközelebb, most a szokásosnál kicsit több pihenő vár rád, hogyan telik majd a következő 2-3 nap?
Holnap egy rövidebb átmozgató teniszedzést és egy kondiedzést tervezünk. Kedden pedig majd egy intenzívebb teniszedzést. Fontos most a regeneráció is, próbálok minden energiát átmenteni a következő mérkőzésre.
picture

Fucsovics Márton a második fordulóba jutott a francia nyílt teniszbajnokságon - videó


Kövessétek a Roland Garrost az Eurosporton, a torna összes mérkőzését megtaláljátok élőben, reklámmentesen és visszanézhetően is az eurosport.hu-n és az Eurosport applikációban!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés