Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Wimbledon tavalyi döntőse igazoltan lesz távol az idei Roland Garrosról

Takács Márton

Publikálva 15/05/2022 - 12:35 GMT+2

Matteo Berrettini januárban az Ausztrál Open elődöntőjéig jutott, és 9/6-os győzelem/vereség mérleggel rendelkezik ebben a szezonban, de a salakos szezont eddig csuklósérülés miatt kénytelen volt kihagyni. Miután márciusban kés alá feküdt, Berrettini szerint a keze "remekül érzi" magát, de a 26 éves teniszező azt is elmondta, hogy még nem áll készen arra, hogy induljon a Roland Garroson.

Se Matteo Berrettini, se a rajongói nincsenek két centivel a föld felett a fejleményektől

Fotó: AFP

Matteo Berrettini a csuklósérüléséből felépült ugyan, de még nem érzi készen magát arra, hogy induljon a Roland Garroson.
Matteo Berrettini igazoltan lesz távol az idei Roland Garrosról. Megannyi női és férfi szív is belesajdulhat a legjobb olasz teniszező döntésébe, miszerint a világranglista nyolcadik helyezettje nem játszik az egy hét múlva kezdődő francia nyílt teniszbajnokságon, Szántó Petra már jelezte is csalódottságát.
Berrettini azt mondja, hogy fizikálisan még nincs olyan állapotban, hogy már a május 22-én rajtoló Roland Garroson visszatérhessen a pályára, helyette inkább tovább dolgozik a kondícióján. Tavaly a negyeddöntőig jutott Párizsban, ahol a későbbi győztes Novak Djokovictól kapott ki.
A még mindig csak 26 éves olasz idén márciusban csuklóműtéten esett át, Monte-Carlóban, Madridban és Rómában sem teniszezhetett. Saját elmondása szerint még nem képes a legmagasabb szinten meccseken is szerepelni, így inkább a füves szezonra irányítja a figyelmét.
"Az orvosi stábomtól kapott nagyon pozitív tájékoztatást követően most már újra magas szinten edzek a pályán. A kezem remekül érzi magát, és keményen dolgozom azon, hogy felépítsem az állóképességemet.
A csapatommal azt a döntést hoztuk, hogy a Roland Garroson salakon nem lenne ésszerű azonnal visszatérni az ötszettes meccsekre, ezért a visszatérésemet a füves szezonban való versenyzésre halasztom.” - írta Berrettini szombaton az Instagramon közzétett bejegyzésében.
Az olaszt a márciusi Indian Wells óta nem láthattuk a pályán, és ezek szerint egy darabig még nem is fogjuk. Berrettini nem csak salakon jó, hanem a füves borításon is, eddigi legjobb Grand Slam-tornán elért eredménye Wimbledonhoz fűződik, ahol tavaly finálét játszott, négy szettben kapott ki Djokovictól.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés