Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal és Djokovic már a nyolc között találkozhat, egy ágon vannak Alcarazzal és Zverevvel

Szántó Petra

Frissítve 19/05/2022 - 21:30 GMT+2

Csütörtök este a Roland Garros helyszínén kisorsolták a 2022-es francia nyílt teniszbajnokság női és férfi főtábláját. Az esélyesnek tartott salakos nagyágyúk mind egy ágra kerültek, egyedül Stefanos Tsitsipas lélegezhet fel egy kicsit.

Rafael Nadal és Novak Djokovic a Roland Garros tavalyi elődöntőjén

Fotó: AFP

A sorsolás nagy kérdése az volt, hogy a férfi főtáblán mennyire tudja elkerülni egymást a címvédő Novak Djokovic, a rekordbajnok Rafael Nadal, a legnagyobb veszélynek kikiáltott Carlos Alcaraz, valamint a rengeteg salakos meccset játszó Alexander Zverev és Stefanos Tsitsipas.
Nos, nem nagyon. A fenti halmazból Djokovic és Nadal egy negyedbe kerültek, és egy ágra a Zverev-Alcaraz veszélyzónával. Ez azt jelenti, hogy a világelső és a salakkirály már a negyeddöntőben találkozhat, és a potenciális továbbjutónak az elődöntőben jó eséllyel össze kell csapni Sascha Zverevvel vagy Carlos Alcarazzal.

A salakos favoritok közül egyedül Stefanos Tsitsipas útja tűnik könnyebbnek, hiszen a Monte Carló-i bajnok görög legrosszabb esetben is Daniil Medvedevvel, Casper Ruudal vagy Andrey Rublevvel találkozhat a fináléig, akik jelen állás szerint verhetőbb ellenfélnek tűnnek, mint a felső ág esélyesei.
picture

Carlos Alcaraz

Fotó: Getty Images

Ami az első fordulós ellenfeleket illeti, Djokovic a japán Nishiokával, Nadal az ausztrál Thompsonnal, Zverev és Alcaraz selejtezős ellenféllel, Medvedev pedig az argentin Bagnisszal kezd. Itt viszont Tsitsipasnak kell nagyon figyelnie, hiszen az első kör egyik rangadóját ő játssza Lorenzo Musettivel, aki tavaly 2-0-ra vezetett szettekkel Djokovic ellen.
Ami a magyarokat illeti, Fucsovics Márton egy selejtezős ellenféllel, Balázs Attila pedig a korábbi GS-bajnok Marin Cilic ellen kezd. Ha esetleg mindkét magyar teniszező továbbjut az első körben, a második fordulóban egymás ellen lépnének pályára.
Csemege első fordulós párosítások:
Tsitsipas – Musetti
Wawrinka – Moutet
Fognini – Popyrin
Ruud – Tsonga
Ruusuvuori – Humbert
Ami a hölgyeket illeti, egyetlen nagy fohásza volt 127 főtáblás teniszezőnek: elkerülni a 2020-as bajnok, világelső és 28 mérkőzés óta veretlen Iga Świąteket. Nos, a felső ág felső negyedében mindenki retteghet, az elődöntőben pedig potenciálisan Aryna Sabalenka vagy Paula Badosa okozhat gondot. Az első kör slágermeccse minden bizonnyal Naomi Osaka és Amanda Anisimova mérkőzése lehet.

Az alsó ágra került – így csak a döntőben találkozhat a verhetetlennek tűnő lengyel lánnyal – a címvédő Barbora Krejčíková, a kiváló formában teniszező Ons Jabeur, a tavalyi elődöntős Maria Sakkari, és még sok más korábbi, de jelenleg nem túl éles Grand Slam-bajnok vagy döntős teniszező.
Ami a magyarokat illeti, Udardy Panna selejtezőssel kezd Sabalenka negyedében, Bondár Anna első ellenfele a kétszeres wimbledoni bajnok, de nem verhetetlen Petra Kvitova lesz, Gálfi Dalma pedig szintén kvalis ellen rajtol Krejčíková negyedében.
Csemege első fordulós párosítások:
Anisimova-Osaka
Muguruza-Kanepi
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés