Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kiderül, mennyire kell komolyan venni Medvedevet és Tsitsipast, Świątek tovább menetelhet

Németh Dániel

Publikálva 27/05/2022 - 21:09 GMT+2

Daniil Medvedev könnyedén vette az eddigi akadályokat, ám most nehéz feladatot kap, Stefanos Tsitsipas pedig a maratoni meccseket követően simább folytatásban reménykedik. Iga Świątek esetében viszont most is inkább az lehet a kérdés, hány játékot veszít a harmadik fordulós ellenfelével szemben.

Daniil Medvedev

Fotó: AFP

Folytatódik a Roland Garros, amelyen a legjobb 16 közé jutás lesz a tét.
A francia nyílt teniszbajnokság szombati játéknapján Stefanos Tsitsipas és Daniil Medvedev is pályára lép, de az is kiderül, tovább tudja-e halogatni a Roland Garrostól való búcsút Gilles Simon. Iga Świątek is folytathatja a menetelését a tornán, ezúttal Danka Kovinić lesz az ellenfele.

Iga Świątek - Danka Kovinić (Philippe Chatrier, 1. mérkőzés)

Iga Świątek ágáról olyan ütemben fogynak az esélyesek, mintha a lengyel lány nem pofozta volna le amúgy is a mezőnyt az előző hónapokban. A második fordulóban Jelena Ostapenko (az a játékos, aki legutóbb meg tudta verni a lengyelt) és Simona Halep is búcsúzott, ami megkönnyítheti Świątek feladatát.
Danka Kovinić ellen természetesen toronymagas favoritként lép pályára, és Świątek formáját elnézve inkább az a kérdés, hány játékot enged a montenegrói lánynak, minthogy mennyire fogják megszorongatni őt. Świątek a WTA-tornákon sem volt híján az önbizalomnak, ám a Roland Garroson mintha még ehhez képest is szintet lépett volna, egyszerűen kizökkenthetetlennek tűnik, Lesia Tsurenkót és Alison Riske-et is egy óra alatt búcsúztatta.
Kovinić egyébként önmagához képest kiváló szezont fut, az Australian Openen legyőzte Emma Raducanut, ezzel karrierje során először eljutott a 32-ig egy Grand Slamen. Párizsban legrosszabb esetben is megismétli a 3. fordulós szereplést, és úgy léphet pályára a Philippe Chatrier-n a világelső ellen, hogy nincs mit veszítenie.

Gilles Simon - Marin Čilić (Philippe Chatrier, 3. mérkőzés)

A korábbi top 10-es francia már a torna előtt bejelentette, hogy ez lesz az utolsó Roland Garrosa, ennek megfelelően mindkét meccsén készültek a búcsúztatására. Simon azonban elnapolta a nyugdíjat, előbb Pablo Carreño Bustát győzte le egy drámai ötszettes meccsen, majd Steve Johnsont egy lényegesen egyszerűbb találkozón.
picture

Gilles Simon

Fotó: Getty Images

Simon az utóbbi időben már a Challenger Touron is elvétve fogott csak meccseket, de most úgy tűnik, a hazai közönség energiáit képes győzelmekre váltani. Ráadásul egy olyan ellenfél következik a számára, akivel szemben elég az egymás elleni mérlegre pillantania, hogy önbizalmat gyűjtsön.
Az eddigi hét meccsükből hatot Simon nyert meg (igaz, salakon csak egyszer, 2007-ben játszottak), pedig kivétel nélkül szoros találkozóik voltak. Ez a meccs garantáltan emlékezetes marad, hiszen vagy elbúcsúztathatja a közönség Simont, vagy belehajszolhatja egy teljesen váratlan menetelésbe.

Miomir Kecmanović - Daniil Medvedev (Suzanne Lenglen, 2. mérkőzés)

Daniil Medvedevet senki sem sorolta a nagy favoritok közé, egyelőre azonban magabiztosan, szettveszteség nélkül menetel a tornán. Tény, hogy Facundo Bagnis és Györe László legyőzése még az ő salakhoz való viszonyát ismerve sem olyan őrületesen nagy fegyvertény, ám lassacskán azt kijelenthetjük, hogy komolyabban kell venni, mint azt előzetesen gondoltuk.
Miomir Kecmanović személyében ráadásul már egy olyan játékossal találkozik, akivel szemben még egy kemény pályás tornán is fel kellene kötnie a gatyáját. A szerb teniszező nagyon elkapta a fonalat, már 25 győzelemnél jár, és nagyon komoly skalpokat gyűjtött be, főleg a Sunshine Double alatt.
Ezen a meccsen tehát már valós képet kapunk arról, hol tart a salakpályás játékban Medvedev, van-e benne egy komolyabb menetelés Párizsban. Ugyanakkor Kecmanović is nagy lehetőség előtt áll, hiszen egy győzelemmel megnyílna előtte az út karrierje első Grand Slam-negyeddöntőjéhez.

Mikael Ymer - Stefanos Tsitsipas (Suzanne Lenglen, 4. mérkőzés)

Stefanos Tsitsipas papíron megkapta az álomsorsolást, hiszen a fő esélyeseket szépen sikerült elkerülnie. A torna első fele azonban váratlanul küzdelmesre sikeredett, hiszen Lorenzo Musetti és Zdeněk Kolář ellen közel 8 órát töltött a pályán, ez pedig akkor sem jó jel, ha bőséggel voltak biztató jelek is Tsitsipas játékában.
picture

Stefanos Tsitsipas

Fotó: Getty Images

Például az, hogy nem ijedt meg 0-2-es hátrányban, vagy azt követően, hogy a cseh fiú elkezdett ihletett formában teniszezni. Ha helyenként picit passzív játékkal, akadozó fonákkal is, de megtalálta az utat a győzelemig, és mindent egybevetve nincsen rossz Roland Garrosa.
Az viszont tiszta sor, hogy négyórás meccsekkel a háta mögött még a döntős szereplés is necces, nemhogy a tornagyőzelem - márpedig Tsitsipas számára ez kell, hogy legyen a fő cél. Ymert tehát ha törik, ha szakad, meg kell vernie háromban, ellenkező esetben lassacskán lehúzhatjuk az esélyesek listájáról.

David Goffin - Hubert Hurkacz (Simonne Mathieu, 3. mérkőzés)

Az egyértelmű, hogy nem a harmadik számú pálya hozza majd a legfineszesebb teniszt, hiszen a McDonald-Sinner, valamint a két női meccs (Giorgi-Sabalenka, Keys-Rybakina) is inkább a sebességről fog szólni. Goffin és Hurkacz meccséből azonban egy látványos megoldásokban gazdag, gondolkodósabb párharc bontatkozhat ki.
Bizonyos tekintetben mindketten nagyon mélyről jöttek vissza. Goffin a covidjárvány óta nagyon nem találta a helyét, vissza is csúszott a rangsorban a 74. helyre, Hurkacz pedig az előző idényben összesen egy meccset tudott megnyerni salakon. Ehhez képest az idén valaki kettejük közül ott lesz a 16 között.
Hurkacz az első két fordulóban nagyon meggyőző volt, adogatóként valamennyi játékot megnyert a tornán, pedig Marco Cecchinato személyében egy elég jó salakos teniszezővel is összefutott. Goffin ellen vélhetően már nehezebb dolga lesz a lengyelnek, de ettől függetlenül őt tekinthetjük favoritnak.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés