Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

All Star-napot tartanak szerdán a Garroson, nyolc GS-bajnok is pályára lép

Nánási Antal

Publikálva 24/05/2022 - 22:01 GMT+2

A Roland Garros negyedik napján először maradunk magyar vonatkozású mérkőzés nélkül, cserébe viszont izgalmasnak ígérkező találkozók sora vár ránk a negyedik párizsi versenynapon.

Carlos Alcaraz

Fotó: Getty Images

Második fordulós mérkőzést játszik többet között Rafael Nadal és Novak Djokovic, de pályára lép Emma Raducanu és Bianca Andreescu is.

Belinda Bencic [14] – Bianca Andreescu – Chatrier, 3. mérkőzés

A női tábla szerdai mérkőzései közül kiemelkedik a regnáló olimpiai bajnok és a 2019-es US Open-győztes találkozója. A résztvevő felek nívóját természetesen a szervezők is érzékeltetik, ennek megfelelően az egyik nagy pályára osztották be a feleket.
Roger Federer honfitársa, valamint Hopman-kupa-partnere saját elmondása szerint Tokióban megszerzett olimpiai aranyérmével mindent elért, amire valaha vágyott ebben a sportágban, ennek megfelelően azóta felszabadultan, teher nélkül játszik. Mindez az utóbbi időben eredményekkel is párosul, a 2021-es US Open-negyeddöntőjét követően ugyanis 2022-ben elődöntőt játszhatott Miamiban, salakon pedig tornát tudott nyerni Charlestonban, az ottani különleges, zöld színű borításon.
Bianca Andreescu ugyancsak túl van a nagy sikert jelentő Grand Slam-sikeren, azóta azonban előbb a COVID-járvány, majd sérülések sokasága hátráltatta abban, hogy fenntartsa New York-i győzelmekor belőtt szintet. Kettejük összecsapása Andreescu alacsony ranglista helyezése miatt jöhet már a Garros ennyire korai szakaszában létre, amit ők nyilván bánnak, mi viszont semleges nézőként nagy várakozásokkal tekinthetünk a mérkőzés elé. Eddig egyszer találkoztak karrierjük során, a végül Andreescu áttörését hozó US Openen 2019-ben, akkor azonban jóval később, a torna elődöntőjében. Aki megnyeri a szerdai mérkőzést, nem keltene meglepetést, ha a salakpályás GS-en is messzire jutna.
Belinda Bencic of Switzerland congratulates Bianca Andreescu of Canada during their Women's Singles semi-final match on day eleven of the 2019 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 05, 2019 in the Queens borough of New Y

Katerina Siniakova-Leylah Fernandez [17] – 6-os pálya, 3. mérkőzés

Barbora Krejcikova állandó párospertnere már egy ideje szeretne kibújni a “páros-specialista” kategóriából, és egyéniben is igazán megmutatni magát. Azzal, hogy a címvédő Krejcikova meglepetésre már az első körben kiesett, most talán eljöhet az ő ideje, ehhez azonban már a második fordulóban bravura lesz szüksége. Az a Leylah Fernandez lesz ugyanis az ellenfele, aki 2021-ben döntőt játszhatott a US Openen, beváltva a vele szemben egyre hangosabban támasztott reményeket. A kanadai tinédzser azóta túl van már kisebb hullámvölgyön, Monterreyben aratott tornagyőzelme azonban azt jelzi, visszatalálni látszik a nyerő útra. Kemény borításon egyértelműen ő lenne a favorit, salakon azonban sebezhetőbb a játéka. Kettejük összecsapása mindenképpen érdekes találkozónak ígérkezik.
Leylah Fernandez és Emma Raducanu

Botic van de Zandschulp [26] – Fabio Fognini – 6-os pálya, 4. mérkőzés

Nem, nem elírásról van szó, a fenti párharcban tényleg a jónevű holland teniszező a kiemelt. Az ATP Tour mezőnyében nagyjából két éve feltűnő Van de Zandschulp mára stabil TOP 30-as teniszezővé nőtte ki magát, aki több borításon is komoly veszélyt jelenthet a legjobbakra. Idén van már negyeddöntője keménypályáról és salakról egyaránt, utóbbin ráadásul Münchenben egészen a döntőig menetelt, amit kénytelen volt feladni Holger Rune ellen. Intő jel lehet sokak számára, hogy a salakon kifejezetten erősnek számító Casper Ruudot igencsak megizzasztotta szűk két hete Rómában, kiemelése tehát közel sem véletlen.
Matteo Berrettini és Jannik Sinner megjelenéséig Fabio Fognini számított az olasz tenisz sokra hivatott, a reményeket azonban be nem teljesítő képviselőjének. 2019-es Monte Carlóban aratott ATP Masters-sikere aztán átszakított egy gátat, a COVID miatti leállás azonban neki sem jött jókor. Jobb napjain bárki ellen komoly tényező lehet (főleg salakon), ha azonban nincs kedve játszani, vagy épp mérkőzés közben veszti el a fonalat, akkor teljesen súlytalan is tud lenni. Meglátjuk mit hoz ki belőle a holland, akivel most találkozik először karrierje során.
Botic van de Zandschulp | Tennis | ESP Player Feature

Alexander Zverev [3] – Sebastian Baez – Chatrier, 2. mérkőzés

A kétszeres világbajnok Zverev bátyja, Mischa a minap nyilatkozta, hogy az öccse presztizskérdést csinál az idei Garroson abból, hogy szakértők sora Carlos Alcarazt tartja a torna titkos esélyesének, nem pedig őt. Nos, itt a lehetőség, hogy ennek a pályán is látható jeleit adja. Sebastian Baez személyében ugyanis egy kifejezetten veszélyes ellenfelet kapott a párizsi második fordulóban, aki dél-amerikai származása révén főleg salakon érzi otthon magát.
Az argentin teniszezőre először a 2021-ben figyelhettünk fel, amikor a Challenger Touron halomra nyerte magát (hat tornagyőzelem és további három döntő), majd kvalifikált a milánói Next Gen világbajnokságra is. Azóta már túl van élete első ATP-tornagyőzelmén, amit néhány hete aratott Estorilban. Ha jó játékával sikerül kibillentenie Zverevet amúgy is labilis egyensúlyából, akár meglepetést is okozhat.
Alexander Zverev bei den French Open in Paris

Albert Ramos Vinolas – Carlos Alcaraz [6] – Simonne Mathieu, 3. mérkőzés

A titkos favorit, aki annyira sötét ló, hogy igazából már senki sem lepődne meg azon, ha ő nyerné a Garrost, egy igazi salakspecialista ellen építheti tovább szépen alakuló szobrát. Alcaraz az első körben papíron nem egyszerű mérkőzést oldott meg Juan Ignacio Londero ellen, honfitársa ellen azonban egészen biztosan több kell annál a teljesítménynél. Albert Ramos Vinolas kis túlzással salakon élte le az életét, győztes ATP-mérkőzéseinek háromnegyedét ezen a borításon aratta, az évek során pedig a Garroson épp eggyel kevesebb megnyert mérkőzést gyűjtött össze (11), mint a másik három GS-en összesen (12). Ebben az esztendőben hangsúlyozottan is áll a fenti tétel, mind a tizenhárom győzelme ugyanis salakpályás mérkőzéshez köthető.
De ha valaki képes arra, hogy ugyanazon a tornán előbb Rafael Nadalt, majd Novak Djokovicot, végül pedig Alexander Zverevet is megverje, akkor felmerül a kérdés, mennyire lehet rá veszélyes akár egy specialistának vélt játékos? A kérdésre szerdán, a délutáni program során kaphatunk választ.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés