Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Olyan ideges volt, ki sem akart állni a nyolcaddöntőre, azóta bejutott a legjobb négy közé

Wojciechowski Patricia

Frissítve 09/06/2021 - 17:11 GMT+2

Coco Gauff legyőzése után bejutott a legjobb négy közé a korábbi páros világelső, Barbora Krejcikova. A cseh teniszező pályafutása legnagyobb sikerét érte el egyéniben, úgy, hogy közben a párosok között is versenyben van még a Roland Garroson.

Barbora Krejcikova

Fotó: Imago

A torna egyik meglepetésembere a világranglista-33. cseh játékos, aki páros sikerek után most egyéniben is szerepet kap egy Grand Slam-torna végjátékában.

Barbora Krejcikova egy szoros és egy simább szettben bizonyult jobbnak az amerikaiak tehetségénél, Coco Gauffnál, úgy, hogy az első játszmában öt szettlabdát hárított. A 25 éves teniszező tíz mérkőzés óta nem kapott ki, és egy nagyon jól sikerült salakszezont koronáz meg Párizsban.
Krejcikova 2018-ban már átélhette, milyen érzés trófeát magasba emelni a Roland Garroson, hiszen Katerina Siniakova oldalán megnyerte a tornát párosban. Ugyanebben az évben Wimbledont is behúzta honfitársával, és eljutott a világelsőségig, mellette háromszoros Grand Slam-bajnoknak nevezheti magát vegyes párosban. Egyéniben azonban eddig kevésbé jöttek neki az eredmények, mostani 33. pozíciója a legjobb helyezése a világranglistán. 2021-ben rengeteget jött előre, márciusban döntőzött Dubajban, Rómában mérkőzéslabdáig jutott Iga Swiatek ellen, Strasbourgban pedig tornagyőzelemmel hangolt a Roland Garrosra.
Párizsban többek között Elina Svitolinát és Sloane Stephenst múlta felül, úgy, hogy a korábbi Grand Slam-bajnok amerikai elleni nyolcaddöntős mérkőzése előtt ki sem akart állni, annyira feszült volt.
„Felkeltem és nagyon rosszul éreztem magam. Nagyon bestresszeltem, nem tudom miért, vagy hogy mi okozta ezt. Fél órával a mérkőzés előtt ki sem akartam állni a pályára. Be kellett zárkóznom a fizioszobába, és beszélnem kellett a pszichológusommal. Sírtam, és nagyon-nagyon rosszul éreztem magam, nem tudom, miért, csak megtörtént”- árulta el a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.
picture

Barbora Krejcikova à Roland-Garros 2021

Fotó: Getty Images

Krejcikova elmondása szerint, pszichológusa azt javasolta neki, lépjen pályára, hiszen már az is siker, ha legyűri negatív érzéseit, s mint utólag kiderült, önmaga legyőzése mellett a pályán is nagyarányú vereséget mért Stephensre, és 6:2, 6:0-val ment tovább. Coco Gauff kiejtésével pedig már az elődöntőben van, és miután egyik játékos sem rutinos Grand Slam-torna ezen fázisában, a cseh teniszező akár még ki is használhatja párosban gyűjtött tapasztalatait.
A 25 éves játékos az egyéni mellett párosban is versenyben van még az idei Roland Garroson. Siniakova oldalán a Linette/Pera kettős ellen mérkőzik meg a döntőbe jutásért.
„Azt hiszem, az, hogy sokat szerepeltem párosban és vegyes párosban, az, hogy nagy pályákon, az összes nagy stadionban teniszeztem, sokat segít jelenleg. Ha kiállok egy mérkőzésre, és nagy pályán, nagy játékos ellen játszom, tudom, hogy van már tapasztalatom, és nem érzem annyira feszültnek magam”- mondta el, hogyan segíti őt a páros egyéni találkozói során.
picture

Barbora Krejcikova et Katerina Siniakova

Fotó: Getty Images

Krejcikova az utóbbi években kezdett el egyre jobban szerepelni egyéniben. Éveken át a 2017-ben rákbetegség következtében elhunyt korábbi wimbledoni bajnok teniszklasszis, Jana Novotna volt az edzője és mentora. Krejcikova októberben neki ajánlotta harmadik fordulós győzelmét, melyet ugyanazon a napon ért el, mikor Novotna 52. születésnapját ünnepelte volna. Tavaly az akkori meglepetésember, Nadia Podoroska megállította őt, idén viszont tovább menetel, s már csak két mérkőzés választja el attól, hogy páros után egyéniben is ünnepelhessen egy Grand Slam-torna legvégén.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés