Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal-Djokovic és a trónkövetelők csatája-fantasztikus elődöntők jönnek

Wojciechowski Patricia

Frissítve 10/06/2021 - 20:01 GMT+2

Megvalósul a Djokovic-Nadal elődöntő, a másik ágon pedig két, a salakszezonban 1000-es tornát nyerő teniszező, Alexander Zverev és Stefanos Tsitsipas mérkőzik meg egymással a döntőbe jutásért.

Djokovic (l.) konnte Nadal in Paris einmal bezwingen

Fotó: SID

Óriási csatát hozhat mindkét férfi elődöntő, Nadal és Djokovic 58. alkalommal csap össze egymással, Tsitsipas első, Zverev második Grand Slam-döntőjébe szeretne bejutni.

Alexander Zverev - Stefanos Tsitsipas

A sorsolás után egyértelművé vált, hogy miután Djokovic és Nadal egyaránt a felső ágra kerültek, az alsó ágon több játékos számára megnyílik az út a döntő felé. A fináléra leginkább esélyesnek tűnt két teniszező, Stefanos Tsitsipas és Alexander Zverev éltek is a lehetőséggel, a legjobb négy között egymással kell megküzdeniük a döntőért.
Stefanos Tsitsipas fantasztikus salakszezont produkált, Monte-Carlóban megszerezte pályafutása első 1000-es tornagyőzelmét, és ugyan Nadalt, valamint Djokovicot nem sikerült legyőznie Barcelonában, illetve Rómában, de nagyon megszorongatta a két nagyot, és egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet ellenük a salakszezonban. A Roland Garroson eddig nagyon magabiztosan menetel, egyetlen szettet veszített John Isner ellen (ami azért mindig bőven benne van a pakliban), a negyeddöntőben nagy mumusán, a Roland Garroson meglepően jól teljesítő Medvedeven is viszonylag biztosan lépett túl. Formáját tekintve mindenképp megérdemelné, hogy pályafutása során először Grand Slam-döntőt játsszon, nyilatkozataiból szintén az derül ki, hogy komoly ambíciókkal érkezik a torna zárószakaszára.
picture

Stefanosw Tsitsipas

Fotó: Eurosport

Alexander Zverev múlt vasárnap úgy indított a Roland Garroson, hogy rögtön 2:0-ás szetthátrányba került a selejtezős Oscar Otte ellen. Korábban gyakran előfordult a német teniszezővel, hogy indokolatlanul bajba került Grand Slamen az első fordulókban, az utóbbi időszakban azonban ez már kevésbé jellemző rá, így eléggé meglepő volt, hogy ennyire rosszul kezdett Párizsban. Azóta viszont nagyon összeszedte magát, stabil, magabiztos játékkal simán hozta le mérkőzéseit, és talán először jutott el úgy egy Grand Slam-elődöntőbe, hogy nem fáradt el az idáig vezető úton. Zverev Madridban Nadalt legyőzve nyert 1000-es tornát, és noha eddig talán kevésbé volt meggyőző a játéka, mint Tsitsipasé, a tavalyi US Open-döntős többször bemutatta, hogy nagyobb ellenfelek ellen képes emelni tenisze színvonalán.
Hatalmas csata várható a két fiatal teniszező között. Az egymás elleni mérleget illetően Tsitsipas 5:2-re vezet, idei egyetlen mérkőzésüket Acapulcóban Zverev nyerte, salakon viszont csak egyszer találkoztak, 2019-ben Madridban a görög bizonyult jobbnak.
picture

Alexander Zverev bei den French Open in Paris

Fotó: Getty Images

Novak Djokovic - Rafael Nadal

Összejött az álomelődöntő, Djokovic és Nadal 58. alkalommal találkoznak egymással. Tavaly a Roland Garros fináléjában Nadal esélyt sem adott a világelsőnek, és nagyon simán szerezte meg 20. Grand Slam-győzelmét, idén talán szorosabb mérkőzés várható. A párizsi Grand Slam előtt Rómában háromszettes csatában nyert Nadal, és most is ő a favorit legnagyobb sikerei helyszínén. Djokovic szempontjából nagy kérdés, mennyit vett ki belőle a három elveszített tie-break Lorenzo Musetti és Matteo Berrettini ellen. A szerb teniszező az elmúlt két mérkőzésén kénytelen volt túlórázni, és ezek a plusz pályán töltött percek-órák akár befolyásolhatják is a Nadal elleni találkozó végkimenetelét. Különösen a negyeddöntőben, Berrettini ellen érződött, hogy Djokovicnak gondjai adódtak a lezárással, ami frusztrálta is a szerbet, legalábbis erre utal érzelmi kitörése a mérkőzés legvégén.
picture

Novak Djokovic - French Open

Fotó: Getty Images

Nadal a negyeddöntőig gond nélkül jutott el, igaz, előfordult azért, hogy ellenfele némileg megijedt a spanyol tekintélyétől, hiszen az első körben Alexei Popyrin, a negyedik fordulóban Jannik Sinner is szerválhatott azért, hogy szettet vegyen el a 13-szoros Roland Garros-bajnoktól, hosszabban is alakulhattak volna tehát a mérkőzései. Az első olyan összecsapás, mikor Nadalnak mélyebbre kellett nyúlnia a játékában, a Diego Schwartzman elleni negyeddöntő volt. Az argentin elvitte a második szettet, ezzel 2019 után veszített újra játszmát Nadal a Roland Garroson, és a harmadik szettben is szorongatni tudta Schwartzman a spanyolt. A 14. Garros-győzelmére hajtó korábbi világelsőnek kisebb hullámvölgyei akadtak előző meccsein, Djokovic ellen ezeket mellőznie kell, ha nem akar bajba kerülni.
Akárhogy is alakul a Nadal-Djokovic találkozó, az biztos, hogy újabb nagy csata várható. Mint Djokovic elmondta, kettejük összecsapásai egyszerre tiszták és nehezek, hiszen tudják, hogy legjobb teniszüket kell bemutatni, ha nyerni akarnak, ezt azonban nem olyan könnyű megcsinálni a világ egyik legjobb teniszezője ellen.
picture

Rafa Nadal (Roland-Garros 2021)

Fotó: Getty Images

A Philippe-Chatrier programja 14:50-kor a Zverev-Tsitsipas mérkőzéssel kezdődik, majd nem előbb, mint 17:30-kor következik Djokovic és Nadal. A Simonne-Mathieu pályán pedig a női páros elődöntőkre kerül sor: a Linette/Pera duó a Krejcikova/Siniakova párossal találkozik, majd Mattek-Sand és Swiatek csap össze Beguval és Podoroskával.

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés