Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Murray nem indul a Roland Garroson, a füves szezonra készül

Sergő Z. András

Publikálva 16/05/2021 - 18:15 GMT+2

Azután hozta meg a döntést, hogy nem kapott szabadkártyát a jövő heti genfi tornára.

Andy Murray of Great Britain

Fotó: Getty Images

Miután szombaton biztossá vált, hogy Andy Murray nem lesz ott nem lesz ott a vasárnap induló 250-es genfi salaktornán a Roland Garros is veszélybe került.

A hétvégén 34 éves korábbi világelső visszatérése pedig már bíztató jeleket mutatott. Nemcsak, hogy párosban elindult a római Masters-tornán, Liam Broady-val meccset is nyertek, és a második fordulóban estek ki. Murray egyébként kiemelt játékosok edzőpartnereként érkezett Rómába, és úgy tűnt, a meccseken is jó formába lendült.
A játékos terve az volt, hogy a jövő heti genfi vagy lyoni salaktornán tér vissza, de végül mindkét torna szombaton kihirdetett listájáról lemaradt. Ez pedig a folytatást illetően is kétségeket vet fel. Murray jelenleg 123. helyen áll a világranglistán, ami a Roland Garros selejtezőjére elég, illetve szintén szabadkártyában reménykedhet.
Guy Forget, a május 30-án indulok párizsi Grand Slam versenyigazgatója elmondta: jövő héten döntenek a szabadkártyák odaítéléséről. Nem valószínű, hogy a szervezők olyan játékosnak adnák, akinek jelenlegi formájáról semmit nem lehet tudni.
Szeretnénk őt jó formában látni. Remélem, valóban így van, de nagyon régóta nem játszott, márpedig minden játékosnak erre van szüksége egy nagy torna előtt, különösen három nyert játszmás meccseken. Valószínűleg beszélünk vele és csapatával jövőhéten, aztán meghozzuk a döntést
– mondta Forget.
Murray azonban mindezt már nem várta meg. Tumalni Carayol a The Guardian újságírója Twitter-profilján közölte értesülését, hogy a háromszoros GS-győztes játékos kihagyja az idei második Grand Slam-tornát is. Eddig mindössze három meccset játszott idén a Touron.
Még ezen a napon megkezdődik tehát a genfi torna, ahol a visszatérő Roger Federer és a 2018-as győztes Fucsovics Márton minden meccsét élőben, magyar kommentárral közvetítjük az Eurosport Playeren.
Ha szeretnél minden reggel értesülni a legfrissebb híreinkről, iratkozz fel HÍRLEVELÜNKRE!
Forrás: The Guardian /
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés