Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Medvedev rájött a salaktenisz titkára: nem is volt titkára

Németh Dániel

Publikálva 07/06/2021 - 13:39 GMT+2

A fentebbi szóviccért utólag is elnézést kérünk, az viszont tényleg igaz, hogy Medvedev valóban megfejtette a salakpályás teniszt, és a képlet nem is volt bonyolult.

Daniil Medvedev

Fotó: Getty Images

Daniil Medvedev szép lassan ráérzett a salakpályás teniszre, így készülhet első Roland Garros-negyeddöntőjére, amelyben egy régi ismerős, Stefanos Tsitsipas várja majd. A két fiatal teniszező gyorsan el is kezdte megpuhítani a közönséget.


Medvedev 0-4-es mérleggel érkezett meg a Roland Garrosra, és egy korábbi interjú alapján egy célja volt 2021-ben: legalább egy győzelmet összehozni. Ezt mostanra túlteljesítette, hiszen ott van a negyeddöntőben, és hirtelenjében megint értelmet nyertek a világelsőségével kapcsolatos diskurzusok is. Az orosz ráadásul egyre és egyre jobban játszik, a salakspecialista Cristian Garínt már kifejezetten magas szintű tenisszel verte, ami akkor is nagy szó, ha a chilei nem volt 100%-os.
picture

Medvedev érinthetetlen volt, csodálatos tenisszel jelentkezett

„Megtanultam, hogy a Roland Garroson is úgy kell játszanom, mint a kemény pályán, mert a borítás gyors és nem pattannak magasra a labdák. Azt nem tudom, hogy ez korábban is így volt-e, vagy csak a sorsolással nem volt eddig szerencsém” – mondta Medvedev. „Azt tanultam meg, hogy salakon is tudok jól mozogni. Ehhez elsődlegesen jó ütésekre van szükség, mert ha azok elmaradnak, akkor a jó salakosok elkezdenek ide-oda mozgatni.”
Ezekkel a labdákkal, ilyen körülmények között viszont olyan ütéseim vannak, amiből az ellenfeleim nem tudnak azonnal támadni. Azt követően pedig át tudom venni az irányítást, és jól mozgok salakon.
A következő fordulóban pedig jön egy Stefanos Tsitsipas elleni mérkőzés, amelyen – annak ellenére, hogy az orosz 6-1-re vezet az egymás elleni mérlegben – a görög lesz az esélyes. „A salakos szezon alapján top 3-ban vagy top 4-ben van Saschával, Novakkal és Rafával. Nagyon várom ezt a meccset” – mondta Medvedev, aki ezt követően megpróbálta a közönséget maga mellé állítani. „Remélem azok, akik otthonról nézik most azt gondolják, ez a srác még franciául is beszél, neki fogunk szurkolni.”
Mintha csak egy politikai kampány lenne, Tsitsipas is sietett leszögezni Pablo Carreno Busta elleni sima győzelmét követően, hogy mennyire szereti a Roland Garrost. „Imádom, imádok emberek előtt játszani, imádom a figyelmet. Itt, a Roland Garroson igazán értékelik a jó teniszt. Megtiszteltetés itt teniszezni, nagyon jó érzésekkel tölt el” – mondta Fabrice Santorónak, majd ő is franciára váltott. “J’adore Paris, j’adore la terre battue”, vagyis: „Imádom Párizst, imádom a salakot.”
picture

Tsitsipas két óra alatt letudta a Carreno Busta elleni meccsét

Sok dolgot ezen kívül a görög sem tudott kiemelni a meccsből, Carreno Busta csak a harmadik szettben tudott méltó ellenfél lenni. „Jól éreztem magam, a taktikám nagyszerűen működött. Néhány rövidítést elrontottam, ott talán szükségem lett volna a te technikádra. De összességében jól éreztem magam. Pablo dicséretére legyen mondva, most már játszottunk néhány borításon, és mindig a legjobbat hozta ki belőlem.”
Egyre jobban teniszezik Alexander Zverev is, Kei Nishikorinak esélyt sem adott a legjobb 16 között. „Remélem, hogy a mostanihoz hasonló formában fogom folytatni. Vagy akár még jobban is. Ott vagyunk a negyeddöntőben, már csak nyolcan maradtunk, innen már nem jönnek könnyű ellenfelek. A legjobb teljesítményre, a legjobb formára van szükség” – kommentálta Zverev. És, hogy ki ellen? A német teniszezőre Alejandro Davidovich Fokina vár, akinek akadtak nehézségei a lezárással, de végül felülmúlta Federico Delbonist.
A férfiaknál tehát elmaradtak a meglepetések, ellentétben a nőkkel, a nyolcaddöntőben ugyanis búcsúzott Serena Williams. Önmagában persze nem szenzáció, ha salakpályán kiejtik az amerikait, de ahogyan egyre jobban kezdett kinyílni a tábla a nőknél, úgy nőttek az ő esélyei is egy komolyabb menetelésre. Elina Rybakina azonban ezt másképp gondolta, és elképesztően érett teniszt bemutatva legyőzte a 23-szoros Grand Slam-bajnokot.
„Annyira boldog vagyok. Nehéz Serena ellen bármire is számítani, mert tv-n keresztül nézni egészen más élmény, mint amikor egy pályán vagy vele, érzed az erejét és mindent. Tudtam, hogy a szerváit nehéz lesz fogadnom. Nagyon erős játékos, de készen álltam a feladatra. Néhány pont elteltével jól éreztem magam a pályán, nem fogott meg a meccs” – mondta a kazah lány arra utalva, hogy teljesen kizárta a fejéből azt, kivel is áll szemben.
picture

Roland Garros: Elena Rybakina - Serena Williams meccsöszefoglaló

Az amerikai láthatóan csalódott volt, ám utalást tett arra, nem ez volt az utolsó Garrosa. „Egyértelműen nem gondolkodom ezen. Más dolgok járnak most a fejemben” – mondta. „Igen, azt gondolom, hogy keményebben és jobban kellett volna játszanom. De azt nem szeretem, ha megbánok valamit. Szoros találkozó volt, nagyon közel voltam. Egy-egy pont szó szerint meg tudta változtatni a meccset, egyszerűen annyi történt, hogy nem nyertem meg ezeket a pontokat.”
A nap női meccsét Anastasia Pavlyuchenkova és Victoria Azarenka játszotta: az orosz tulajdonképpen végig jobb teljesítményt nyújtott, de az első szettben kijött, hogy a korábbi világelső egyszerűen jobb versenyző. Pavlyuchenkovát azonban nem törte meg a 7:5-re elveszített játszma, a folytatásban is magas szinten teniszezett, és végül legyőzte a 15. kiemelt Azarenkát. Ezzel 2011 után jutott be ismét a Garros negyeddöntőjébe, Grand Slameken pedig hetedik alkalommal jutott a nyolc közé.
picture

Jeff "Töki" Lebowski kedvenc italával koccinthat a második fehérorosz kiejtése után Pavlyuchenkova

„Nehéz visszaemlékezni a 10 ével ezelőtti érzésekre, de tippre ez a mostani más. Nagyon boldog vagyok természetesen, de egy picit más ez a mostani. Például érettebbnek érzem magam. Ezek most nagyon jó pillanatok, élvezem is, de dolgoznom kell a következő mérkőzésekre. Olyan ember vagyok, aki inkább a jelenben él, szóval akkor fogadtam fel igazán, hogy negyeddöntőben vagyok, amikor már játszottunk. Elöntöttek az érzelmek azon a meccsen."
„Azt sosem felejtem el, hogy 6:1, 4:1-re vezettem Schiavone ellen, de rengeteg érzelem kavargott bennem. Szétszórt voltam, talán még túl fiatal, és nem tudtam ezt kezelni. Az volt az első negyeddöntőm Grand Slamen. Reményeim szerint most érettebb leszek, okosabban és kiegyensúlyozottabban teniszezek. Erőnlét terén jól érzem magam, pedig már nem én vagyok a legfiatalabb. Jobban élvezem a teniszt, tudom, mit kell tennem, mit akarok tenni, ezen dolgozom.”

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés