Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Federer visszalépett a Roland Garrostól

Kálmán Laci

Frissítve 06/06/2021 - 19:51 GMT+2

A 20-szoros Grand Slam-bajnok döntésére számítani lehetett.

Roger Federer

Fotó: AFP

Roger Federer három és fél órás kőkemény csatában bejutott a Roland Garros negyedik fordulójába. Wimbledoni szereplése érdekében azonban a visszalépést választotta.

Dominik Köpfert még valahogy legyűrte, hajtotta a küzdőszelleme, a játék iránt érzett szeretete. Első számú célja azonban nem a párizsi jó szereplés, hanem, hogy Wimbledonban még megpróbáljon - talán utoljára - dobni valami igazán nagyot.
Mivel a salakos és a füves szezon kezdete között most gyakorlatilag nincs szünet, a svájci jobbnak látta, ha lemond a Garrosról azért, hogy minél inkább versenyképes lehessen Halléban, majd főleg Wimbledonban.
Federer a Twitteren osztotta meg rövid közleményét a döntése hátteréről.
Megvitattam a helyzetet a csapatommal, és úgy döntöttem, nem folytatom a Roland Garrost
fogalmazott Federer.
„Két térdműtét és egy több, mint egy évig tartó rehabilitáció után fontos, hogy figyeljek a testemre, és ne terheljem magam túl gyorsan a gyógyulás és a visszatérés során. Nagyon boldog vagyok, hogy játszhattam három meccset. Nincs nagyszerűbb érzés annál, hogy visszatérhettem a pályára. Hamarosan újra találkozunk!”
„A Roland Garros vezetése és valamennyi munkatársa sajnálja Roger Federer visszalépést, aki óriásit küzdött tegnap éjjel. Rendkívül boldogok vagyunk, hogy Rogert újra láthattuk Párizsban, és hogy megajándékozott minket három magas szintű meccsel. A legjobbakat kívánjuk neki a szezon hátralévő részére” – mondta Guy Forget, tornaigazgató.
Roger elég nyíltan beszélt a várható kilátásokról
– reagált Mats Wilander, az Eurosport szakértője.
„Reméltük, hogy ez nem fog megtörténni, ugyanakkor tudjuk persze, hogy a visszatérés egy hosszú távú projekt a részéről. Ez annyiból jó hír is, hogy mutatja, hogy tovább akar maradni. Nyilvánvalóan megkapta a meccseket, amiket szeretett volna, és Berrettini ellen már nagyon nehéz dolga lett volna. Utána meg jött volna Djokovic, és talán Nadal.”
„Az év legfontosabb időszaka mindig is a füves szezon volt a számára. Azon a borításon nagyon természetesen mozog, és ott érte el a legnagyobb sikereit. Itt pedig legyőzte Cilicet és egy nagy meccsen Köpfert, úgyhogy összességében ez eddig egy tökéletes felkészülés a számára.”
Várunk vissza, Roger!
picture

Federer így lebegtette meg a Garrostól való visszalépését

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés