Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Egy munkanapot töltött már a pályán a GS-döntős japán

Nánási Antal

Frissítve 03/06/2021 - 09:54 GMT+2

A Roland Garros negyedik játéknapját követően mind a női, mind pedig a férfi táblán kialakult a harmadik forduló mezőnye az alsó ágon.

Kei Nishikori

Fotó: Getty Images

Kiesett néhány újabb kiemelt, Kei Nishikori megint ötszettest tudott nyerni és Daniil Medvedev hétfői sikerét követően szerdán azonnal megduplázta győztes RG-mérkőzéseinek számát.


Mindkét főtáblán az alsó ágra szegeződött a figyelem a Roland Garros szerdai játéknapján, ahol ismét remek időjárás várta a játékosokat és a nézőket is. Izgalmakban ezúttal sem volt hiány, a férfiaknál ráadásul a mérkőzések harmada döntő szettbe torkollott, így rengeteg órányi minőségi tenisz kerülhetett képernyőre ezen a napon.

Ha Nishikori, akkor ötszettes

Kimondani és leírni egyaránt hihetetlen, de Kei Nishikori újabb győztes ötszettes mérkőzésen van túl. Az elsőszámú japán teniszező áldozata ezúttal Karen Khachanov volt, aki ellen karrierje 26. ötszettes mérkőzését tudta megnyerni. Habár még csak a harmadik fordulós találkozójára készül, Nishikori már majd nyolc órát (!) töltött a pályán Párizsban – lassan tehát képbe jöhet a kondi is, mint tényező vele kapcsolatban.
„Sokan mondják, hogy milyen jó az ötszettes mérlegem, úgyhogy most már nagyon oda kell figyelnem, hogy fenn tudjam tartani a színvonalat.” – kezdett a mérkőzés értékelésébe a korábbi US Open-döntős japán.
„Úgy tűnik, az ötödik szettben jobban tudok játszani, mint bármelyik másikban. Hiába vagyok nagyon fáradt, mégis jobban és szabadabban játszom, és agresszív tudok lenni. A mérkőzésre visszatekintve úgy hiszem, sok jó pillanatom volt, természetesen különösen a döntő játszmában.”
picture

Kei Nishikori

Fotó: Getty Images

A korábbi top 10-es japán ellenfele a selejtezőből érkező svájci Henri Laaksonen lesz, aki óriási meglepetésre, szintén ötszettes csatában búcsúztatta a tizenegyedik kiemelt Roberto Bautista Agutot. Az biztos, hogy mindketten igyekezni fognak hamar dűlőre vinni a dolgot egymás ellen.

Formaidőzítés Madison Keys-módra

Ahogyan arra a szerdai napot felvezető cikkünkben is felhívtuk a figyelmet, a 2018-ban elődöntőbe jutó amerikai teniszező mindössze egyetlen győztes, salakon megvívott mérkőzéssel a háta mögött érkezett Párizsba. A második fordulóban a nagyon fiatal és rendkívül tehetséges kanadai Leylah Fernandez várt rá, akit végül két játszmában, magabiztosan tudott legyőzni. A korábbi US Open-döntős amerikai 31 nyerőt szórt a mérkőzésen, amelyet követően nyilvánvalóan elégedetten értékelte saját teljesítményét, megvillantva egy kicsit az időjárást is, mint tényezőt:
„Teljesen mások a körülmények most, mint a 2020-as tornán. Persze felkészültnek kell lennünk arra is, amikor hideg van, de én személy szerint nyilván szívesebben játszom Párizsban akkor, amikor süt a nap.”
picture

Madison Keys

Fotó: Getty Images

Az Ausztrál Opent koronavírus-fertőzés miatt kihagyó Keys a jelek szerint szépen lassan megtalálja a formáját, aminek titkát abban látja, hogy végre huzamosabb időt is el tud tölteni ugyanazon a borításon:
Úgy érzem, kezdem megtalálni a ritmust, és végre újra érzem a torna dinamikáját is, ami az utóbbi hetekben hiányzott az életemből. Bizakodva várom a következő kört.
A harmadik fordulóban a Clara Tausont legyőző Viktoria Azarenka lesz Keys ellenfele.

Serena Williams bíztató adogatóformája

Játszmát vesztett, de a második román ellenfelén is túljutott a Roland Garros háromszoros bajnoka, Serena Williams. A huszonháromszoros Grand Slam-győztes amerikai a mérkőzést követően elmondta, rengeteg munkája van a javuló tendenciát mutató adogatásaiban:
„Jól mentek ma a szervák, de sokat is gyakoroltam mostanság. Edzéseken hihetetlenül jól megy az adogatás, örülök, hogy ma végre meccsen is jobban ment, mint például hétfőn. Az edzőm mondta, hogy az edzések alapján előbb-utóbb mérkőzésen is rátalálok a szerváimra.”
picture

Serena Williams

Fotó: Getty Images

A következő körben Williams ellenfele honfitársa, Danielle Collins lesz, akit egy kicsit méltatott is az amerikai legenda:
„Nagyon jól játszik, amikor helyzet van, szóval nagyjából mindig. A pályán kívül is egy remek személyiség, sajnálom is, hogy egymás ellen kell játszanunk, mert alapvetően mindig szurkolok neki, hogy jól szerepeljen.”

Fucsovics Márton előre tekint

Idén sajnos már a második fordulóban véget ért a Roland Garros Fucsovics Márton számára, a magyar élteniszező ugyanis három játszmában vereséget szenvedett Fabio Fognini ellen. A mérkőzés után Marci exkluzív interjút adott az Eurosportnak, amiben a vereséget helyén kezelve, és már a füvespályás szezonra előre tekintve nyilatkozott:
„Az idei szezon kicsit rosszabbul sikerült a korábbiakhoz képest, de ez azért is tűnhet így, mert előtte nagyon jó keménypályás időszakom volt. Abban az időszakban sokat léptem előre a ranglistán, sok meccset nyertem, ráadásul gyakran szoros összecsapásokat. Ezeket veszítettem el többször idén salakon a korábbiakhoz képest. Remélem, a füves vagy a nyári keménypályás versenyeken ki fog jönni a lépés és vele egy nagy eredmény.”
picture

Fucsovics Márton Fabio Fognini ellen a 2021-es Roland Garroson.

Fotó: AFP

Fucsovics Márton egyébként párosban még érdekelt, Stefano Travagliával alkotott alkalmi párosa csütörtökön a 4-es pálya utolsó mérkőzésén a 16. kiemelt Daniell-Oswald ausztrál-osztrák kettős ellen lép pályára.

Még az engedetlen ütő sem állhatta Stefanos Tsitsipas útját

Az ötödik kiemelt, 2020-ban elődöntős görög teniszező magabiztosan, szettveszteség nélkül abszolválta második párizsi mérkőzését is. A Pedro Martinezt legyűrő idei monte-carlói győztes a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón leginkább a torna presztízsével volt elfoglalva:
„Nagyon kemény meccs volt, hiába sikerült három szettben befejeznem. Jó érzés újra itt lenni, kellemes emlékeket hoz elő az itt tartózkodás még azokból az időkből, amikor csak tévén keresztül követtem a versenyt. Az itteni salakpálya az egyik legjobb a világon, a torna pedig az egyik legfontosabb az egész évben. Örülök, hogy a része lehetek ennek a versenynek.”
A nap pillanata is a görög teniszezőhöz köthető, aki az egyik adogatásánál annyira belelendült a szervamozdulatba, hogy az ütő is kiesett a kezéből. A nézőtéren helyet foglaló edző-édesapa a maszk mögött is láthatóan jól szórakozott a helyzeten.
picture

"Ez haláli, ennek a videónak valami nagyon ÜTŐS cím kell!"

A szerdai játéknapon jutott a harmadik fordulóba még az ötszettes mérkőzését megnyerő Györe László is, aki Alexander Zverevvel találkozik pénteken. Tartja remek salakpályás formáját Casper Ruud, és John Isner is magabiztosan lépett tovább a Filip Krajinovic elleni párharcból. A nőkknél a kiemeltek közül továbbjutott Aryna Sabalenka és Elena Rybakina, mint ahogy jelenése lesz a harmadik fordulóban a korábbi döntős Marketa Vondrousovának, valamint az első körben Bianca Andreescut búcsúztató Tamara Zidanseknek is.
A Roland Garros küzdelmei a csütörtöki játéknapon folytatódnak, amikor mindkét tábla felső ágán rendeznek második fordulós mérkőzéseket. Az Eurosport közvetítése mindkét csatornán 11:00-kor kezdődik.

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés