Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Garros 2. kiemeltje úgy áll a salakhoz, mint a halfogyasztáshoz

Takács Márton

Publikálva 05/06/2021 - 13:01 GMT+2

Serena Williams önmaga megtalálásáról, Daniil Medvedev a salakhoz való viszonyáról, Anastasia Pavlyuchenkova a meglepetésgyőzelméről, Alexander Zverev és Stefanos Tsitsipas a javuló játékáról beszélt a Roland Garros pénteki játéknapját követően.

Daniil Medvedev kezdi megkedvelni a salakot

Fotó: Getty Images

Öt érdekes meccs értékeléseit gyűjtöttük össze a főszereplők részvételével.

A 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williams bejutott a nyolcaddöntőbe pénteken a francia nyílt teniszbajnokságon. A 39 éves amerikai a második szettben 1:4-ről fordított honfitársa, a világranglistán 50. Danielle Collins ellen, és 13. alkalommal került be a 16 közé a Roland Garroson.
Ő maradt az egyetlen top-10-es játékos a saját ágán, így pole pozícióba került a döntőért folytatott versenyben. A 2020-as negyeddöntős, Collins 18 nyerőt ütött Williams ellen, de nem tudta megakadályozni, hogy ne honfitársa jusson a negyedik fordulóba.
"Mindig jól kell játszanom, különben nem tudom elérni a céljaimat. Eddig durva salakpályás idényem volt, ezért örülök, hogy néhány győzelmet szereztem már ezen a borításon. Csak a győzelemre volt szükségem. Szükségem van arra, hogy a nehéz meccseket is megnyerjem. Szetteket kellett nyernem. Meg kellett találnom, tudnom, ki vagyok. És ez nagyon jó. Még mindig sok a meccs, sok a remek játékos, amint láthatjuk. Nem számít, hogy az első fordulóban játszik-e az ember vagy sem, tényleg minden meccs megnyeréséért meg kell küzdeni, semmi sem megy könnyen." - nyilatkozta Williams a győzelme után.
picture

Rutinból fordított, majd simán nyert Serena Williams a honfitársa ellen

A 31. helyen rangsorolt Anastasia Pavlyuchenkova három szettben kiejtette a harmadik kiemelt Aryna Sabalenkát. Az orosz egy évtized után jutott újra el a párizsi második hétig. Pavlyuchenkova még 2011-ben érte el eddigi legjobb párizsi eredményét, a negyeddöntőt.
Érthetően mosollyal az arcán beszélt a játékáról, a múltjáról, a motivációjáról.
"Nos, 2011 jó régen volt. Őszintén szólva tudom, hogy ez egy közhely, én voltam az első, aki ezen nevetett, amikor a játékosok azt mondták :’Megyek és megpróbálom élvezni a játékot.’ Most meg én is így voltam vele. Igen, igaz. Mondtam magamnak, hogy ’menj, élvezd, és persze, sok szerencsét!’.’ Most valójában ezt csinálom. Ma is ezt tettem a pályán, pedig fájt a térdem és a lábam. Ezt próbálom magamévá tenni.
Sokkal jobban élvezem a nehéz mérkőzések minden egyes pontját, mint korábban. Gondolom, ez is az oka annak, hogy még mindig itt leszek a második héten. Emellett úgy érzem, hogy fittebb vagyok. Mivel élvezem a teniszezést, ezért keményebben dolgozom. Keményen dolgozom, élvezem a kemény munkát. Szerintem ez a legjobb kombináció." - mondta Pavlyuchenkova a továbbjutását követően."
picture

Roland Garros: Pavlyuchenkova - Sabalenka meccsöszefoglaló

A férfiaknál a hatodik kiemelt Alexander Zverev a második szettben 2:5-ről fordítva győzte le a szerb Györe Lászlót (Laslo Djerét), a szerb színekben versenyző vajdasági magyar játékost. Ráadásul úgy, hogy három egymást követő játszmalabdát hárított a 2 óra nyolc perces meccsen.
Zverev, a Roland-Garros 2018-as és 2019-es negyeddöntőse immár negyedik éve kezdheti Párizsban a második hetet is. Legközelebb a japán Kei Nishikori ellen lép pályára, aki kivételesen kevesebb, mint öt szettben jutott túl egy meccsen, mert ellenfele, Henri Laaksonen, 5-7-es hátrányban feladta sérülés miatt.
"3:5-nél, 0-40-nél ő adogatott, ilyen állásról, ebből a helyzetből nem mindig tud visszajönni az ember. Ellenfelem fantasztikus mérkőzést játszott, amúgy is remekül játszik ezen a felületen, így tudtam, hogy sokkal-sokkal jobban kell játszanom, mint az első két fordulóban, és ezt meg is csináltam. Örülök, hogy minél tovább haladunk a tornán, annál jobban kezdtem el teniszezni. A pályafutásom fő célja a Grand Slamek megnyerése, és úgy érzem, az elmúlt másfél évben ismét nagyon jó úton haladok, és remélem, hogy folytathatom ezt."
A második kiemelt Daniil Medvedev is nyolcaddöntős, a salakot nem igazán kedvelő orosz - aki az elmúlt négy évben meccset sem nyert Párizsban - ötször is elvette a 211 centis amerikai Reilly Opelka félelmetes adogatójátékát, és 28 nyerő ütéssel jutott tovább. Már zsinórban három behúzott mérkőzésnél tart Párizsban a fenomenális lábmunkával rendelkező Medvedev.
"A hiedelmek megváltozhatnak. Nem tudom. Fiatal koromban soha nem ettem halat, mintha utáltam volna. Most szeretem a tonhalat, de csak a nyers tonhalat. Olyan dolgokról beszélek, amelyeket amúgy utálok, de mintha már jó lennék bennük. És azok a dolgok, amelyekben jó vagyok, tetszenek. Idén nagyon jól érzem magam a Roland Garroson. Nem titkolom, nagyon élvezem. Úgy érzem, hogy legalább ebben az évben, ebben az időben, ezekkel a labdákkal úgy tudok játszani, mint a kemény pályákon. Ha nem is vagyok favorit, de legalább el kell hitetni az ellenféllel, hogy jól kell játszania ahhoz, hogy legyőzhessen. Ez a legfontosabb. Ez az utolsó salakpályás torna ebben az évben. Lássuk, hogyan fog menni jövőre!"
picture

Ritkán viccelik így meg a világ egyik legjobb adogatóját

Az ötödik helyen kiemelt görög Stefanos Tsitsipas négy játszmában múlta felül a 31. helyen rangsorolt amerikai John Isnert pénteken, és így bejutott a nyolcaddöntőbe. Tsitsipas szetthátrányból fordított, és egy sima játszmával zárta le a 2 óra 41 perces találkozót. Következő ellenfele a 12. helyen kiemelt spanyol Pablo Carreno Busta lesz.
"A meccs nagyjából egy mintát követett, folyamatosan ismétlődtek benne dolgok. Valahogy nehéz volt alkalmazkodni, kissé hidegnek éreztem a testemet, egy kis haragot, frusztrációt is éreztem, amit kiengedtem, ez végül felébresztett, hogy egy kicsit jobban tudjam kezelni a jövőbeni helyzeteket."
Miután a második szett közepén brékelt, Tsitsipas ellazulhatott kicsit, és miután a harmadikat tie-breakben 7-3-ra behúzta, a negyedik játszma elején megtörte riválisát, és megtartotta az előnyt, megszerezve ezzel a helyét a legjobb 16 között, sorozatban harmadik alkalommal.
"Isner az egyik legkeményebb játékos, nagyon nehéz játszani ellene,az adogatása nyilvánvalóan nagy akadály. Nem kezdtem a legjobban, a dolgok a második szettben kezdtek úgy működni, ahogy kellett, kezdtem megtalálni a ritörnjeimet és a ritmusomat az alapvonalról, és azt hiszem, a fejem valahogy kitisztult és elvezetett ehhez a fontos győzelemhez."
picture

Az első szett után nem tűnt egyértelműnek, de végül Tsitsipas sikerével zárult a nap

Ha szeretnél minden reggel értesülni a legfrissebb híreinkről, iratkozz fel HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés